Q1: Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.
Ans:
We are the premier tub, tile and countertop refinishing company in Maryland and Washington DC. We will repair any of those surfaces and give you a new looking tub, tile or countertop. We have a location in Baltimore County, Baltimore City and Washington DC.

Q2: Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).
Ans:
Our staff has 20 years of refinishing experience. Our company is licensed, bonded and insured as both a refinishing company and Home Improvement Contractor. We also do vinyl flooring, new sink and toilet replacements, and wall painting as well.

Q3: What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?
Ans:
We started the company after the owners saw the need for the service when managing rental properties and apartments in Maryland.

Q4: What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?
Ans:
Start early and work hard. Be in your business daily and do not rely on anyone to maintain your company!

Q5: What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?
Ans:
Persistence and constant reflection on past decisions in preventing mistakes in the future. You must be your worse critic.

Q6: How many hours do you work a day on average?
Ans:
12 hours per day

Q7: To what do you most attribute your success?
Ans:
Persistence and drive to succeed.

Q8: How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?
Ans:
Online advertising in various online platforms

Q9: Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?
Ans:
Funding came from a property management firm in Maryland.

Q10: What is the best way to achieve long-term success?
Ans:
Building a positive and strong reputation. This will become the platform for your future success.

Q11: Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Ans:
Increasing our yearly sales by 140% in 5 years.

Q12: Excluding yours, what company or business do you admire the most?
Ans:
Rolex. This is a company that does very little to change the image and or style of product but has managed to sustain the brand recognition and popularity through time and various economic markets as well.

Q13: How important have good employees been to your success?
Ans:
EVERYTHING. A good owner is most important but next to this, no success is possible without employees and having good ones will make and bad ones will break any establishment.

Q14: How long do you stick with an idea before giving up?
Ans:
Until I feel that there are other alternatives that will yield higher returns per hour spent doing them.

Q15: What motivates you?
Ans:
Challenges that result in success beyond what has been achieved already.

Q16: What are your ideals?
Ans:
Providing the best employment opportunities for all employees. If this can be achieved, it means that your business is as perfect and as successful as possible.

Q17: How do you generate new ideas?
Ans:
Watching other business owners and their lifestyles/happiness as a result of their business decisions.

Q18: How do you define success?
Ans:
The feeling of being complete. Being able to have a feeling of no regret or resentment.

Q19: How do you build a successful customer base?
Ans:
Reputation and soliciting feedback to constantly improve.

Q20: What is your favorite aspect of being an entrepreneur?
Ans:
Seeing my decisions blossoming into positive, predicted outcomes.

Q21: What has been your most satisfying moment in business?
Ans:
It is relieved when records for sales surpass the previous year’s.

Q22: What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?
Ans:
Lack of fear, or a significantly reduced amount of it.

Q23: What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?
Ans:
A culture of shared profits. All technicians receive bonuses and commissions daily as they strive to earn more for the group/family/company. All of us win, we do do good work and sell more services.

Q24: In one word, characterize your life as an entrepreneur.
Ans:
Thrilling

Q25: If you had the chance to start your career over again, what would you do differently
Ans:
Start even earlier.

Q26: How has being an entrepreneur affected your family life?
Ans:
Made it stronger as all are involved at some point in time.

Q27: What is your greatest fear, and how do you manage fear?
Ans:
Not having the much needed time to work on the business. We work as hard as possible every day, so that when times come when we can not as many hours, we should be in a good state

Q28: How did you decide on the location for your business?
Ans:
The Maryland area is where we are from and Washington DC is a populated neighboring city.

Q29: Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?
Ans:
Persistence and learning from the mistakes of others and your own daily.

Q30: If you could talk to one person from history, who would it be and why?
Ans:
John F Kennedy to learn of all truths of his life.

Q31: What are some of the biggest mistakes you’ve made?
Ans:
Not using funding in previous business endeavors.

Q32: How can you prevent mistakes or do damage control?
Ans:
Having employees repeat procedures verbally and also checking in with customers directly to make sure that jobs meet expectations.

Q33: What are your hobbies? What do you do in your non-work time?
Ans:
Vigorous exercise is the best stress reliever.

Q34: What makes you happy?
Ans:
Meeting short term goals on time.

Q35: What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?
Ans:
Time. Less vacations and less sleep.

Contact Details
Company: Tub Coaters Bathtub and Tile Refinishing
Addrest: 4709 Harford Rd, Baltimore, Maryland, 21214, USA
Phone No.: 443-927-7169
Email ID: sales@tubcoaters.com
URL: https://www.tubcoaters.com/