In order for your interview to be posted on Magazine/News Placement Sites, kindly answer the mandatory questions listed below. We would also suggest answering the “Recommended” ones though. Please understand the more questions you answer, the better your interview will look. If you want your business to be successful, you will have to be prepared to be interviewed by serious newspapers and magazines. So consider this as a Media training exercise. The list of questions we are asking are the ones most Public Relations company uses to prepare you before scheduling an interview.

Please try and be honest and avoid “cliché” answers.

Also, make sure to send in a high resolution photo (preferably headshot) with this interview. If you can send additional photos (of your company) it will help. You can also send a video of your company with the interview. Please understand that the more information you send, the better your interview will stand out from others.

Please note we reserve the final right on selecting which answers to publish as well as story angles to use. If you want to preview the interview before we post it, kindly let us know.

Q1: Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.
Answer: Kids Dental Specialists is committed to providing superior dental care for infant, children, adolescences and young adults. We are located in Chino since 2009 with the second location in Ontario to open in Spring 2016.

Q2: Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).
Answer: All of our pediatric dentists are specialists with 2-3 years of additional training after dental school.

Q3: What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?
Answer: We are passionate about creating positive dental experiences for every child so that they will not become fearful adults. We also use the latest dental technologies to increase patient comforts and decrease treatment time.

Q4: What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?
Answer: → Focus on providing the highest quality of care to your patients.
→ Aim to exceed patient and parent’s expectations with excellent customer service.
→ Foster a company culture of excellent and service to one others.
→ Give back to your patients, staff and community.

Q5: What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?
Answer: → Be a strong Leader
→  Communicate strategically
→  Building a strong company infrastructure and culture

Q6: How many hours do you work a day on average?
Answer: 6-8 hours.

Q7: To what do you most attribute your success?
Answer: Determination to succeed.

Q8: How do you go about marketing your business?
Answer: Internal referrals by word of mouth.

Q9: What has been your most successful form of marketing?
Answer: Direct mailing and now social media/on reviews.

Q10: Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it?
Answer: Business loan for health professionals.

Q11: How did you obtain investors for your venture?
Answer: No investors at this time.

Q12: What is the best way to achieve long-term success?
Answer: Learn from your mistake and never give up.

Q13: Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Answer: Expanding to 10+ locations.

Q14: Excluding yours, what company or business do you admire the most?
Answer: → Apple- innovation and
→ Walmart- capturing market share.

Q15: How important have good employees been to your success?
Answer: Most critical part of every company’s growth and success.

Q16: How long do you stick with an idea before giving up?
Answer: Stick with it until something better come along.

Q17: What motivates you?
Answer: My ability to change people’s lives.

Q18: What are your ideals?
Answer: → Hard work
→  Dedication
→ Commitment
→ Perseverance

Q19: How do you generate new ideas?
Answer: Reading.

Q20: How do you define success?
Answer: Doing what I love and making a difference for others.

Q21: How do you build a successful customer base?
Answer: One customer at a time.

Q22: What is your favorite aspect of being an entrepreneur?
Answer: Making strategic decisions.

Q23: What has been your most satisfying moment in business?
Answer: Seeing my team succeed in their career and personal lives.

Q24: What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?
Answer: Entrepreneurs are not only responsible for themselves and their family, they are also responsible for the all of their employees and their families.

Q25: What kind of culture exists in your organization?
Answer: Our culture embrace change, growth and hard work.

Q26: How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?
Answer: → I role modeled all the behaviors I want in my company
→ I instituted this particular type of culture because we are “built to last”.

Q27: In one word, characterize your life as an entrepreneur.
Answer: Committed

Company Name: Kids Dental Specialists
Url: http://www.kidsdentalspecialists.com
Address: 3991 Grand Avenue
City: Chino
State: CA
Zip Code: 91710
Phone: 909-591-0077
E-mail Id: drlindatran@kidsdentalspecialists.com