Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: We elevate executive leadership performance and impact through one-on-one coaching, utilizing the neuro-sciences. .008% of all thoughts and actions are conscious, the rest are unconscious. This is where our approach facilitates changes and performance improvement with more velocity and ease—because we work through the science of the unconscious mind, using neuro-science. Meaning, we hone in behavioral patterns blocking desired outcomes, work with the client to resolve the root cause, and then change comes organically, rapidly and sustainably.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: See the attached bio. Headquartered in Denver. National firm. WE can coach anywhere in the U.S.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: I was a blind leader. Doing what I thought was well in my professional career and coaching team members. But, I had blind spots that if I had addressed and changed, would have elevated my leadership and performance of my team and organization. I founded Velocity to address this using the proven neuro-sciences of the unconscious mind.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Unlimit your beliefs, get a professional coach and go bigger than you feel comfortable with right at the outset.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Unlimiting beliefs (which is the name of my second published work) which is a scientifically proven thing that holds everyone back from achieving what they desire, focus and tapping into your big why. The rest can be learned.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 30.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Using the power of my unconscious mind on myself and everyone we work with.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: Word of mouth, referrals from senior leaders, KPI’s from our client work which no other coaching companies have (tangible, concrete business results from coaching with us), podcasts.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: All self funded and will continue to be.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Work from the end, tap into your unconscious mind (dream, values and WHY) unlimit your beliefs, continue to work with a professional coach who will challenge your thinking and behavioral patterns and keep expanding your comfort zone.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Supporting 5,000 clients world-wide, known to be the pioneer in this space and to have made a difference with blind leaders whom no one would be honest with.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Menlo Innovations.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Not important at all. We use all contractors.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: 28 years in the case of competing in the Ironman World Championships. I will give up on an idea only if I see and feel its not going to work. But it takes me a long time to get there and rarely have given up. I always find a way.

Q 15. What motivates you?

Ans: Expanding and improving myself constantly.

Q 16. What are your ideals?

Ans: Ideals? Do you mean values?

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: Talking with other high-level thinkers, listening to podcasts, Ted Talks, etc. Asking questions of people more successful than me who challenge my thinking.

Q 18. How do you define success?

Ans: Doing what I want, when I want, how I want and bringing others along in my pursuit. Living my purpose daily.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: By talking to my audience every day.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Flexibility.

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Everytime we receive glowing client feedback and KPI’s showing the impact from our work.

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: It is a way of thinking. Depending on yourself vs. someone else. Knowing you can and will do what it takes to be successful no matter what. Biggest difference is the upside available working for yourself vs. someone else. The upside is unlimited.

Q 23. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: A culture of empowerment to make decisions and think at a higher level, not relying on me to have all the answers.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Empowered.

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Nothing. Everything I’ve done has gotten me to this point.

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: So much better. I have more time, energy, fulfillment, joy and expansion. I am a much better person because Ive worked on myself.

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: My greatest fear is not making the difference I know we can. I use it to drive me daily to do what’s needed.

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans: I am a native of Denver and it is a superb place to live and headquarter.

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Yes, as I mentioned in the previous questions.

Q 30. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: I’d talk to people like Abraham Lincoln and Penny Chenery (owner of Secretariat) who completely changed the landscape of their world in the face of total skepticism.

Q 31. Who has been your greatest inspiration? Every story of transformation out there.

Ans: Rich Roll, Penny Chenery, Molly Bloom, Abraham Lincoln, Thomas Edison, Julie Moss, Vince Papale, Gary Keller, Ellen DeGeneres. I could go on and on.

Q 32. What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: Born to Run

Q 33. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Lying to myself

Q 34. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: Be brutally honest with yourself and ask for help. Be vulnerable.

Q 35. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: Ultra-endurance sports on an international stage, writing, gardening, travelling, movies, cooking, being with great friends.

Q 36. What makes you happy?

Ans: Doing work that makes a difference with others.

Q 37. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: All good ones; gaining more freedom, time, money, fulfillment, expansion.

 

Company Detail:

Company : Velocity Leadership Consulting
Contact : Karen Brown
Address : 5856 S. Lowell Blvd, Suite 32-250
City : Littleton
State : CO
Zip : 80123
Phone : 800-217-0017
Email : coaching@velocitylc.com