Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: STA is a full practice international law firm with offices across the Middle East, Asia and Europe. We address and serve client goals in today’s dynamic environment through professional and experienced matter management and adopting state of art technology, with a human touch. STA’s offices are strategically and conveniently located in landmark areas. We currently operate through our offices in – Abu Dhabi – Bahrain – Delhi – Doha – Dubai – Lisbon – London – Luxembourg – Moscow – Ras Al Khaimah -Sharjah -Singapore -Fujairah

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: We are business lawyers who offer practical, timely and value driven solutions through outstanding legal experience, knowledge and distinguished reputation. We are not just commercially adept, our lawyers are entrepreneurial, precise and generate result-oriented output. At STA Law Firm, our lawyers render legal advice that is timely, practical and individually tailored to meet specific requirements of our clients.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)?

Ans: As a result of its dedicated team of legal experts, Fortune 200 clients and diverse practice, STA’s global footprint has (and; continues to) expand. The firm serves in over forty five practice disciplines across Middle East, Asia and Europe.

STA is clearly a leader in evaluating and implementing alternative fee arrangements which adds immense value for our clients. Besides, our practice heads bring decades of experience on the table in broad areas of corporate law, banking and finance, mergers and acquisitions, litigation, and domestic as well international dispute resolution matters.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Success is no accident. Champions see the big picture. Discipline and planning is the key

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Defining growth is important. Hard work plays a role but not always. Great teams made Google and Apple. Technology helps but remember – human mind created the today’s technology.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: We are tireless advocates to deal. We don’t count hours, our timesheets do. Our strategic integration of technology saves time and labor. It also helps us in keeping costs down besides connecting to our clients and in expediting legal solutions.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Team work, client retention and retention of human capital have played an instrumental role. Besides, careful planning, diversifying firm’s presence and our corporate governance principles have led to our success.

Q 8. How do you go about marketing your business?

Ans: As a professional law firm, STA strongly believes in maintaining ethical policies. Word of mouth has played a significant role besides referrals that come from our well-wishers. Inter-firm leads also bring potential business to the firm. STA’s corporate law and litigation practice is a cornerstone of the firm and a well-recognized leader in the industry.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it?

Ans: STA is a private venture.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Great teams build greater platforms. Patience only helps. Innovation, planning and implementation are crucial. Keeping it real and ethical pays it right. Planners should avoid short-sightedness. Transparency and fairness in dealings can add immense value to any firm.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: STA has evolved its presence in over 11 countries within last 3 years. The firm will continue to expand its reach and serve more markets and deliver bespoke legal advice and quality representation.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: We admire several of our clients who have made it to the riches. Given that STA advises and assists a very large client base, detailing each client would practically be impossible.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Retention of human asset is extremely important. They add value to each part of any business’ success. Understanding the human asset, their potentials, and problems is extremely crucial

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: At STA we explore ideas as a team. We do things differently instead of giving up entirely. We love ‘ideas’ and we constantly chase them.

Q 15. What motivates you?

Ans: Leaders motivate us. Planners motivate us. Successful stories inspire us.

Q 16. What are your ideals?

Ans: Having and maintaining integrity

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: Our teams generate ideas through brainstorming, understanding what businesses demand, new technologies, and other matters

 

Company Detail

Business name   : STA Law Firm
Address             : 1904, Boulevard Plaza, Tower 1, Opposite Burj Khalifa
City/Town         : Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard
State                  : Dubai
Tel No              : +97143689727
Email ID           : corporate@stalawfirm.com