0

Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Our company name is Martins Quality Painting we are A+ rated by the better business bureau and a professional painting company. We are top rated 5 stars by Google . We do painting, pressure washing and staining of houses, buildings, offices. Interior and exterior , residential and commercial.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I am a very motivated business owner. I work hard to be the best i can be to have the best painting business around. I have a great wealth of knowledge in the painting business. When i started this painting company i did not know much about starting or owning a painting company. It was all trial and error after 3 years of hard work and dedication i figured it all out. Since then i’m proud to say we are the top rated painting company in the area and A+ rated by the BBB. 11 year running as of now.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: I was inspired to start a painting company because i was wanting so much more then working for my employer at the time. I knew i would make a great business owner. When i first thought this i started looking at other painting companies in the area and seen so many things they could do better i can go on and on what they were doing that is not right and is not a good look as a business owner. I just tried being better than them at every aspect of the painting business.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: I would advise a budding entrepreneur to never give up, shoot for the stars, stay consistent, look to your competition and see what you’re up against and try to see if you got what it takes to top them.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Good communication, drive, good with numbers and budgeting.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 60+hours a week.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Never give up even when thing are looking down.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: T-shirts, business cards, vehicle signs, internet advertizing, phone book and bumper stickers.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: Starting on smaller jobs and saving money.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Always try to stay one step ahead of your competition.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Being the largest and longest running professional painting company that is the best rated around.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Walmart, McDonalds because they are known worldwide and they are at the top of the food chain.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Very important to have good employees without them you will not profit much.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: stick with an idea and think about it overnight if i think it’s a good idea when i wake up i go with it.

Q 15. What motivates you?

Ans: I am motivated by family and money.

Q 16. What are your ideals?

Ans: Be the best painting company.

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: I get ideas from people i’m around things i see even other businesses.

Q 18. How do you define success?

Ans: Enjoy doing what i do and being able to provide for my family and still being able to save money.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: Whatever you do try your best at doing it well with a smile talk with your customers and ask them if there is anything you can do better and learn by their answers.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Not being told what to do often and the flexibility.

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Having happy customers that talk highly about you and your company.

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: The employes know a few things about the business and don’t have all the responsibly that the owner has to deal with.

Q 23. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: Me and my crew are hard workers and when i tell a customer i’m gonna do something or be there at a time we are. Never give up and i always hear a lot of contractors are shady and not reliable we don’t wanna be that company.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Busy

Company Address:

Company Name: Martin’s Quality Painting
Url: http://www.martinsqualitypainting.net/
Address: 131 s. Riverside dr.
City: Clarksville
State: TN
Zip Code: 37040
Phone: (931) 278-1814
E-mail Id: Martinsqualitypainting@gmail.com