Q1: Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.
Ans: Befitting You Medical Supply was established to provide quality medical necessities to our clients in a safe and caring environment. Specializing in Orthopedic Bracing, Custom Orthotics, Prosthetics, Women’s Cancer Care, Maternity Care, as well as Durable Medical Supplies and Services. Our staff is made up of Certified Prosthetists, Orthotists, Orthotic Fitters, and technicians. We are accredited by the American Board of Prosthetics and Orthotics.

Q2: Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).
Ans: I would prefer not to highlight me as an owner, but focus on our company and staff.

Q3: What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?
Ans: Befitting you was found by another owner in 2008 offering women’s health essential for patient who have undergone mastectomy surgery. My wife Kristy and I purchase the company in June of 2014. We have expanded our product offerings (I’ll attached all we offer) and have grown from 1 location and 5 employees to our 10th location opening in September and 90 Employees.

Q4: What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?
Ans: Put your patient (customer) before profits.
Treat you employees as part of a team, no someone preforming 1 task.
Work like hell and lead by example. Work like someone is working 24/7 to take your business.

Q5: What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?
Ans: My last advice above.
Do not over-react, remove emotions from a sicario and make big decisions with a clear mind.
Listen, do not be the only one in the room talking.

Q6: How many hours do you work a day on average?
Ans: Owning a business it is 24/7. If you are not at the office you are thinking out your next move. Physical on site and email, 16 hours M-F and probably 8 on Saturday. I try to devote Saturday evening and Sunday to family.

Q7: To what do you most attribute your success?
Ans:Hard work

Q8: How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?
Ans:This is why I am filling this out, but our success has been referrals, recommendations and word of month

Q9: Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?
Ans: When we bought the company we did not take a paycheck for 3 years. My wife still worked full time and I used side hustles for income.

Q10: What is the best way to achieve long-term success?
Ans: Out work everyone else.

Q11: Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Ans: No clue

Q12: Excluding yours, what company or business do you admire the most?
Ans: Better version of the one I own now

Q13: How important have good employees been to your success?
Ans: Having the right people in the right roles is everything.

Q14: How long do you stick with an idea before giving up?
Ans: If the market tells me it is not working, I listen and pivot.

Q15: What motivates you?
Ans: The process of building a new office or fighting for a new account. The hunt is the best part.

Q16: What are your ideals?
Q17: How do you generate new ideas?
Ans: Listen to your patient/customers.

Q18: How do you define success?
Ans: Enjoy what you do, most of the time, it is still work

Q19: How do you build a successful customer base?
Ans: Deliver on your promises.

Q20: What is your favorite aspect of being an entrepreneur?
Ans: I am in charge of my own success and failures

Q21: What has been your most satisfying moment in business?
Ans: Watching the company grow and seeing employees that have been with me for years take on new roles and responsibilities.

Q22: What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?
Ans: Uncertainty, most people want a steady paycheck and balance. There is none of that as a business owner.

Q23: What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?
Ans: Customer centric culture. Our staff knows if they bring their best each day, there is growth ahead of them.

In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Q24: If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?
Ans: I really don’t look back like that

Q25: How has being an entrepreneur affected your family life?
Ans: I believe in a positive way, although the work is hard, being in charge of your day means you do not have to miss the important family events (most of the time)

Q26: What is your greatest fear, and how do you manage fear?
Ans: Growing the business to large and losing what has made us successful. My goal is to scale, but make every customer and client feel like they are our only one.

Q27: How did you decide on the location for your business?
Ans: Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Q28: If you could talk to one person from history, who would it be and why?
Ans: Anthony Bourdain, watch the show, that dude great. I sure there is someone better, but that is what popped into my mind.

Q29: Who has been your greatest inspiration?
Ans: No clue

Q30: What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)
Ans: Unfuck yourself- It’s a real book lol

Q31: What are some of the biggest mistakes you’ve made?
Ans: Too many, but the hiring the wrong person in hopes they could bring us business. Do not trade culture for business.

Q32: How can you prevent mistakes or do damage control?
Ans: Common sense and trying your best. Shit is doing to happen, deal with it honestly and move on.

Q33: What are your hobbies? What do you do in your non-work time?
Ans: Family

Q34: What makes you happy?
Ans: Many things

Q35: What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?
Ans: I haven’t sacrifices anything, these are my choices.

Q36: If you were conducting this interview, what question would you ask?
Ans: Not sure, depends who I am interviewing.

Products

Orthotic and Prosthetic services
Upper and Lower Extremity Prosthetic Limbs
Orthopedic Bracing
Custom Orthotics
Static and Dynamic Splinting
Rehabilitation aids
Ambulatory Aids
Cold Compression therapy
Continues Passive Motion Devices (CPM)
Deep Vein thrombosis prevention
Electrotherapy
Bone Growth Stimulators
Living Aids
Respiratory Aids
Lymphedema Compression Pumps
Specialty Services
Speech Generating Devices
Maternity Care
Mastectomy Prosthetics
Cancer Care Products
Off-the-shelf and Custom Compression Garments
Standard Wigs

Locations
9 Convenient Locations

1 William Carls Dr. Commerce Twp., MI 48382 PH: 248-329-1797
26850 Providence Pkwy, Ste 110 Novi, MI 48374 PH: 248-329-0070
28300 Orchard Lake Rd. Ste.233 Farmington Hills, MI 48334 PH: 248-702-0610
28800 Ryan Rd. Ste.325 Warren, MI 48092 PH: 248-329-1676
2300 Haggerty Rd. Ste. 1090 West Bloomfield, MI 48323 PH: 248-329-1454
7650 Dixie Hwy. Ste.133 Clarkston, MI 48346 PH: 248-329-3122
4967 Crooks Rd. Suite 240, Troy, MI 48098 Ph: (248) 781-3979
6071 W. Outer Drive Suite M106 Detroit, MI 48235 PH:248-329-1690
2144 E. Paris Ave. SE Suite 120 Grand Rapids, MI 48546 Ph: 616-200-4186

Coming soon- Mt. Pleasant MI

For more information visit us at https://befittingyoumedsupply.com/