Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Herbalzilla is our brand name for representing Herbalife as independent distributors. We provide customers with a hassle free online shopping experience to buy Herbife products. We sell and operate in the United States. We focus on fast delivery and support on all orders.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: Herbalife has been our bridge to good health as we began marketing the products in 2012. We’re not only promoters of Herbalife products, we actively use the products for easy ways to keep us healthy.
Kristen (Penn State University) has experience in Hotel and Restaurant Management, Medical Staffing and Recruiting
Dan (Drexel University) has experience in Sales, Sales Management, Marketing and Website Management

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: It can be difficult to make ends meet with only 2 household incomes. We found Herbalife to be the most reliable company, as they been in business for over 30 years. The cost to join as distributors wasn’t a large investment and the money back guarantee made the decision to start.

Q 4.What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: The life line of any business is it’s ability to acquire new business. So, in the evaluation process, is there a market for the products or services? Can you penetrate that market? And can you make a living on new business as well as repeat business?

Q 5.What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Sales, marketing and collaboration. Understanding the sales process, designing one and deploying it is a top priority. Then match it with your marketing efforts and test to see how successful it is.
Collaborate with other entrepreneurs, business owners, professional to ask questions. Good sound advice can come from anywhere.

Q 6.How many hours do you work a day on average?

Ans: 8 hours a day on average, including Saturday and Sunday. The beauty of owning your own business is that your not restricted to the 9 to 5 hours and far away from home.

Q 7.To what do you most attribute your success?

Ans: New business acquisition. Our ability to get in front of the right people, at the right time, when they’re ready to buy. Customers that have bought or worked with us in the past are great, but our business grows with new customers. This focus has allowed us to succeed.

Q 8.How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: Website marketing has been extremely successful. Once you know your customers, building a website that guides them to what their looking for is key to helping them make purchasing decisions.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: We built from the ground up using profits to fund the business. We didn’t have any overhead so no capital was need outside of low startup cost.

Q 10.What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Find something that works, like marketing or sales, and find others ways to make that work for you.

Q 11.Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Any online advertising agency selling digital advertising. Digital advertising is incredibly effective in reaching new customers, it’s hard to help a business owner jump on board. However, they won’t live with out it once they have it.

Q 12. How do you generate new ideas?

Ans: I follow experts in my industry, listen to podcast and read blogs. When I learn something new that my customers can benefit from, I write about what I learned to use in marketing or social media.

Q 13.What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: As an entrepreneur, you care about the business and us all your mental resources to make it work. As an employee, you do your work, collect a paycheck and go home.

Q 14.If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Nothing, life is a journey as well as business. I have learned things in business that no schooling, job or mentor would be able to teach.

Q 15.How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: My work revolves around life schedule. I don’t have to ask for permission to take time off or schedule vacation. I have the freedom to be in my kids life as I earn a decent income.

 

Company Detail:

Company : HerbalZilla
Contact : Dan Woods
Address : 722 Brooke Circle
City : Morton
State : PA
Zip : 19070
Phone : 484-243-0687
Email : onlineteam@herbalzilla.com