waytonikah_youtube cover

Q 1.    Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans:    We are into online Matrimony Business and owned a portal ‘Waytonikah.com’..It’s an online portal exclusively for Muslim community.  Our aim is to help peoples to find their suitable life partner through our online matrimony website. The company has started online Muslim Matrimonial website in the Year 2008 and now positioned as the No.1 Muslim Matrimonial portal in Kerala with a strong data base. We are based in Kerala and our Head office is at Calicut. We are having Direct Outlets in all major cities in Kerala. Also soon we are planning to establish our operations in other states too.

Q 2.    Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans:    I hail from a middle class family. I completed my Bachelors Degree in Computer Science and having 3 years experience in IT sector.

Q 3.    What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans:    Right from my college days, I was very keen to have a business of my own. I worked in India for about 3 Years (IT sector).By gaining this professional experience which gave me good exposure and an insight into internet technologies. This inspired me to start online portal waytonikah.com

My idea is to start an online portal not matrimony initially. By going through the present online marketing condition in my state I found there was no such popular online website for my community. In my state computer literacy is more advanced and I think about an online matrimonial portal exclusive for my community

Q 4.    What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans:    1. Get Started – The difference between an entrepreneur and a would-be entrepreneur is daring. In lots of ways, becoming an entrepreneur and starting out on your own is a scary proposition but it doesnt have to be so either/or. Lots of successful entrepreneurs started their own business whilst working another job to pay the bills. Theres no shame in starting slowly. Just start
2. Keep things simple
3. Grow your network

Q 5.    What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans:    1. Innovation
2. Sound Knowledge about the Product and Market situation
3. The ability to manage money

Q 6.    How many hours do you work a day on average?

Ans:    In my initial stage, My work schedule used to be 14 hours a day. I was into programming, designing, customer support and also into marketing. I used to take customer calls also in between.Now I managed to get things done with in 10-12 hours

Q 7.    To what do you most attribute your success?

Ans:    Sincere and hard work and also my passion.

Q 8.    How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans:    We have marketed our business through Social Medias and online marketing..I believe that now a days people are more closer in Social medias so I choose online marketing.

Q 9.    Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans:    I have raised my own Funds initially to raise the capital

Q 10.    What is the best way to achieve long-term success?

Ans:    Good Employees back up and strong Market presence

Q 11.    Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans:    We are planning to expand our business in other states too..So soon we will be launching our offices in other states of the country.With this we aiming the No.1 position in online matrimony sector in next 5-10 years

Q 12.    Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans:    Job portals like Naukri ..Planning to start a new Brand also..

Company Detail :

Company name    : Way To Nikah
Client Name         : Thasleem TP
Address                : 1st Floor, Sarara Plaza, Opposite RP Mall, Mavoor Road
City                      : Calicut
State                     : Kerala
Zip Code              : 673004
Tel No                  : 8593 868686