Q1 : Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.
Ans : Marriage Couples Counseling in New York City is a group of marriage and family therapists, social workers and a consulting psychiatrist who have over 80 year’s collective experience and knowledge in: Couples counseling, Marriage and family counseling and therapy, Relationship counseling and therapy, pre-marital counseling issues and conflicts, couples sex therapy, relationship breakup advice and leaving abusive relationships.
We provide expert, creative therapy to help you see through defensive posturing,
game playing and defenses that keep you from seeing who you really are and what you need emotionally from people you care about in order to feel safe have true intimacy with

Q2 : Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).
Ans : Andre Anthony Moore is the owner and clinical director of Marriage Couples Counseling in New York City. He holds an MS degree in Marriage and Family Therapy from Mercy College, a diploma in group psychotherapy from the Postgraduate Center for Mental Health and he is currently completing the second year of the postgraduate program in couple therapy and counseling at the Training Institute for Mental Health.

Andre works with couples in serious relationships as well as families and individuals.

Q3 : What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?
Ans : I saw a real need that couples have for a clear explanation of what they will get from couples counseling and a specific description of what will be addressed in their initial consultation and in subsequent counseling sessions. I always ask to speak to couples – ideally with both on speaker phone – before they make an appointment to come in person.

Q4 : What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?
Ans : The most important thing psychotherapists can do when they are contacted by prospective clients is encourage them to talk about their needs and engage them before asking them to make an appointment.

Q5 : What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?
Ans : First, curiosity about what prospective clients are struggling with emotionally; second, a strong capacity to empathize with what prospective clients are feeling; third, the psychoanalytic skill to read subtext and understand what’s going on beneath the surface.

Q6 : How many hours do you work a day on average?
Ans : Approximately 30 hours actually working with clients and and additional 20 hours preparing for each session by reviewing notes from previous sessions.

Q7 : To what do you most attribute your success
Ans : My ability to engage people and quickly make an authentic emotional connection with them.

Q8 : Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it?
Ans : Funding came exclusively from me.

Q9 : How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?
Ans : I have relied primarily on SEO of my website that offers engaging and useful content for prospective clients.

Q10 : What is the best way to achieve long-term success?
Ans : Continuously increasing one’s presence by posting engaging content on social media like Facebook, Linkedin, Google +, Twitter, Youtube, etc.

Q11 : Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Ans : About as busy as I am now.

Q12 : Excluding yours, what company or business do you admire the most?
Ans : Companies like Google, Starbucks and General Electric because of their organizational cultures which place   high value on nurturing their employees and encouraging them to innovate.

Contact Detail :
Company Name : Marriage Couples Counseling and Life Coaching in New York City
Address : 160 Bleecker Street
City : New York
State : New York
Zip Code : 10012
Phone : 212-673-4618
E-mail Id : marriagecouplescounseling@mindspring.com