Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Perfect Czech Women.com is an Introduction and dating agency with offices in Prague and Brno, Czech Republic. The business was founded to help Czech and Slovak women meet foreigners for relationships and marriage. All of the women we represent have been interviewed by our staff and are educated, English speaking and attractive women. Their objective is to be introduced to a foreign man who will be a better partner and treat them with more respect as most Czech men are controlling and disrespectful to women.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I have a travel and tourism background having worked in sales and marketing for British Airways and Kuwait Airways and later InterContinental hotels and resorts. These positions were all based in London but my work also took me to Europe and USA. In 2010 I bought a dilapidated, bank owned hotel on the south coast of England, renovated it and operated it for two years before deciding on a lease / sale strategy.
I have had previous experience in the dating business having successfully completed the sale of an Introduction business in 2010. This experience gives me huge confidence in returning to the business and looking once again to provide an excellent service to our customers and working hard to ensure we help our clients to find their soul mates.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: The idea came about when I was introduced to some single people at a drinks party in London recently. As I live in Czech Republic I knew that I could introduce them to some lovely Czech women as there are so many lovely single women here who want to sign with a serious matchmaking agency for meeting foreigners.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Try and think of a service that can deliver results for your clients that may not be on the market.
Work hard and then work harder but be sure to take some time off to freshen your mind.
Always be alert to any changes in the market, whether its from your competiton or the market as a whole.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: courage, ability to sell, creative thinking

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 9

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Client focus, sales and marketing ability and determination

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: Newspapers, online and paper versions and online marketing {google}

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: Funding/ capital came from the lease/sale of my hotel

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Be resilient and determined to remain number 1 in your market

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: As the leading Introduction and dating agency in the region {central and eastern Europe} And I expect to still be the CEO

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Virgin business

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Very important indeed

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: Until I have tried implementing it in various ways and subsequently realized it cannot succeed

Q 15. What motivates you?

Ans: A need to develop, learn and be successful

Q 16. What are your ideals?

Ans: Work hard and have some time off to relax to freshen the mind. And to treat employees respectfully and encourage them in their roles.

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: Talking to people, thinking and reading

Q 18. How do you define success?

Ans: Being happy and content in your business and personal life

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: By successful marketing and client retention

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Having to make decisions every day

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Selling two buisnesses

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Courage and self belief

Q 23. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: The culture is one of positivity, creative environment where everyone can have their say and will be listened to.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: It has been a roller coast of high stress and pressure on the one hand and feeling of satisfaction when my customers show their happiness with the services provided by my staff.

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Nothing

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: It hasn’t done

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: None

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans: It was simple as I live in Prague, Czech Republic and this is the best place to be to administer this business

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: It is about the personality of the individual and the determination to work relentlessly to achieve results for employees and yourself.

Q 30.If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: Winston Churchill due to his huge determination and charisma

Q 31. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: Golf, Travel, Family, Socializing

Q 32. What makes you happy?

Ans: Success and implementation of a new service that is received well by my clients

Company Detail:

Company : Perfect Czech Women
Contact : Simon Harris
Address : IP Pavlova Palác, Náměstí I.P. Pavlova 1789/5
City : Praha
State : Czech Republic
Zip : 120 00
Phone : +420 605 758 747
Email : info@perfectczechwomen.com