Q1: Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: When it comes to treating the root cause of illness, naturopathic care is the new standard. We treat the whole person with purposeful, long lasting health solutions. From the moment you walk in the door, you will experience the comfort of being a part of the Tulsi community. This comes in the form of progressive natural based treatments and formulated by world-class Naturopathic Doctors. Together #wearetulsi Tulsi, a modern wellness center blending innovation with the timeless wisdom of nature. Located in Del Mar, CA.

Q2: Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: 12 Years ago, I graduated UC Riverside with a degree in medical biology and my world in health and food began. At this time, I started a well-known integrative medicine clinic in Hollywood, CA. Here, I have had the opportunity to work with many athletes, celebrities, and many overall amazing people. During this time, I furthered my education by pursuing a masters level education in Regenerative Medicine from University Utrecht, Netherlands. From here, I went on to obtain other certificates in fields such as nutrition, cancer biology, alternative medicine, drugless medicine, and more. Now I am working on my medical degree focusing on Naturopathic Medicine at Bastyr University. During my professional development, food quickly became a central theme in my life for many reasons. One being I noticed so many people I worked with over the years had ailments that could be linked back to lifestyle choices; and more often than not, it was the food they were consuming. With the food system as a culprit to so much disease, I found it so important to teach people how to eat real food again.

Besides the medicinal benefits food can provide, it has also been an outlet for myself. Food has been my art. It allows me to partner flavors, smells, colors and touch so many senses. It’s during this time of cooking I can let loose and explore the wonders of the culinary world.

Q3: What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: We wanted to provide patients with alternative natural approaches to their healthcare in a state of the art location.

Q4: What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans:

  • Keep pushing
  • Stay organized
  • Build a solid team around you

Q5: What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans:

  • Organization
  • Leadership
  • Trust

Q6: How many hours do you work a day on average?

Ans: 40.

Q7: To what do you most attribute your success?

Ans:

  • Hard work
  • Education
  • My team

Q8: How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans:

  • SEO
  • Word of mouth
  • Referrakls

Q9: Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: Self funding for seed round.

Q10: What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Keep pursuing your dreams and showing up.

Q11: Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Multiple locations and leaders in the natural medicine space.

Q12: Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Live Naturally

Nourish Medical Center

Q13: How important have good employees been to your success?

Ans: Huge a team makes or breaks your business.

Q14: How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: Until its completed.

Q15: What motivates you?

Ans: Our patients.

Q16: What are your ideals?

Ans: Leaders in the natural medicine space.

Q17: How do you generate new ideas?

Ans: Team meetings.

Q18: How do you define success?

Ans: Being healthy and happy.

Q19: How do you build a successful customer base?

Ans: Provide and amazing experience and service.

Q20: What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Having the freedom to create your own ideas.

Q21: What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Working with our patients and team.

Q22: What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Having to take initiative to build something.

Q23: What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: Very team and community oriented.

Q24: In one word, characterize your life as an entrepreneur?

Ans: Creative.

Q25: If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Nothing.

Q26: How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: Sometimes takes time away from family but also give freedom at times.

Q27: What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: Not making it in business.

Q28: How did you decide on the location for your business?

Ans: Great prime locations in Del Mar one block from the beach.

Q29: Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Yes, show up every day.

Q30: If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: Hippocrates to understand how to knew so much about medicine at a time where not much was known yet.

Q31: Who has been your greatest inspiration?

Ans: My team.

Q32: What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: Radical Healing and Traction.

Q33: What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Not spending more time with family.

Q34: How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: Be honest and own your mistakes.

Q35: What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: Cooking, being with friends, art.

Q36: What makes you happy?

Ans: Being true to myself and building relationships.

Q37: What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: Long hours, time away from friends and family.

Q38: If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: What are your biggest goals?

What makes you happiest?

Where do you see yourself in 5 years?

What you biggest weakness/strength?

Company Detail:

Company : The Wellness Club at Tulsi

Address : 1412 Camino Del Mar

City : Del Mar

State : California

Country: United States

Zip : 92014

Email : devin@weraretulsi.com