In order for your interview to be posted on Magazine/News Placement Sites, kindly answer the mandatory questions listed below. We would also suggest answering the “Recommended” ones though. Please understand the more questions you answer, the better your interview will look. If you want your business to be successful, you will have to be prepared to be interviewed by serious newspapers and magazines. So consider this as a Media training exercise. The list of questions we are asking are the ones most Public Relations company uses to prepare you before scheduling an interview.

Please try and be honest and avoid “cliché” answers.

Also, make sure to send in a high resolution photo (preferably headshot) with this interview. If you can send additional photos (of your company) it will help. You can also send a video of your company with the interview. Please understand that the more information you send, the better your interview will stand out from others.

Please note we reserve the final right on selecting which answers to publish as well as story angles to use. If you want to preview the interview before we post it, kindly let us know.

Mandatory Questions –

Q1 : Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.
Ans : Lensology is dedicated to providing stunning images in multiple areas of photography, while also providing first class customer service and engaging in an empathic way with all of our clients. We are based in Los Angeles, but also service Miami, Ft Lauderdale and Palm Beach Florida plus New York City and Boston MA. Lensology’s photographers have been published around The Globe in such prestigious media as Hello, People Magazine, The New York Post and beyond.

Q2 : Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).
Ans : Lensology principals Gareth Thomas and Cholla Thomas are no strangers to working together as a powerhouse team. The pair ran a Global Photo Agency out of South Florida for 18yrs, servicing the World’s top media outlets.
Prior to that they worked together in the promotions and marketing industry with additional music business experience. They bring an enterprise drive to the event and commercial photography world with their latest project Lensology Photography.

Q3 : What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?
Ans : Bringing the agency model to the event photography world is our mission along with supplying premium photography and customer care and satisfaction. Our promotions industry and music business years has made us feel very at ease in the events world and applying our photography skills to events just feels like home.

Q4 : What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?
Ans : Over deliver to your clients. Really listen to your clients needs and do not begin your service until you understand them. If you’re not early, you’re late.

Q5 : What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?
Ans : Seeing rather than looking. Listening rather than hearing. Perserverence.

Q6 : How many hours do you work a day on average?
Ans : Ten.

Q7 : To what do you most attribute your success?
Ans : Adaptability and improvisational skills. Perserverence. Not taking no for an answer.

Q8 : How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?
Ans : Mainly online lead generation sources and social media. We are excited to have brought eBrandz on board to increase our online presence.

Q9 : Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?
Ans : Funding and equipment etc came from our previous business. We require no investors.

Q10 : What is the best way to achieve long-term success?
Ans : Build solid relationships with clients and evolve and adapt as their needs change and grow. Expansion. Find working formulas and replicate them in other territories.

Q11 : Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Ans : Moving towards being a Nationwide service operating in all major US cities.

Q12 : Excluding yours, what company or business do you admire the most?
Ans : LA Photo Party – A Photo Booth operation out of Los Angeles offering cutting edge multimedia onsite experiences to corporate and private clients. Designing their own hardware and software with a highly motivated and well constructed team. Relentless sales team and expanding throughout the US.

Recommended Questions –

Q1 : How important have good employees been to your success?
Ans : Important because they free me up to move forward with more important projects. Quality employees are an essential part of our success.

Q2 : How long do you stick with an idea before giving up?
Ans : Until it is proven impossible to do.

Q3 : What motivates you?
Ans : Success…..beating the competition….overcoming challenges….making clients happy while not being taken advantage of.

Q4 : What are your ideals?
Ans : They are personal.

Q5 : How do you generate new ideas?
Ans : I am constantly formulating new ideas using my experience and teachings from the past while keeping a keen eye on new industry developments and customer trends.

Q6 : How do you define success?
Ans : Having a business machine that runs well allowing the company principals enough free time to enjoy their lives and enjoy their business.

Q7 : How do you build a successful customer base?
Ans : Over satisfy the clients who hire you. Pursue and court the ones who don’t.

Q8 : What is your favorite aspect of being an entrepreneur?
Ans : Adapting and overcoming to multiple challenges to deliver a quality end product. Growth. Being ones own Boss.

Q9 : What has been your most satisfying moment in business?
Ans : Personal.

Q10 : What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?
Ans : The ability to have flexibility in what topics you work on at a given time and flexibility in hours.

Q11 : What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?
Ans : Easy going work hard play hard. Because it’s who I am.

Q12 : In one word, characterize your life as an entrepreneur.
Ans : Flowing.

Contact Details :
Company Name: Lensology Photo
Address: 11271 Ventura Blvd, Studio City, CA, 91604
Tel No.: 323-333-2040
Email Id: gareth@lensology.net
Url: http://www.lensology.net/