Q 1:- Please give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.
Ans:- eStaff LLC, located in Austin, Texas, offers staffing services to local and national companies seeking high quality Information Technology and Business Professionals on a Contract, Contract to Hire and Direct Placement basis. Our team of recruiting professionals ensure that your requirements for top notch personnel are met in a timely and cost efficient manner. Our passion, is to provide our clients with “The Best or Nothing” when it comes to a staffing solution for their business

Q 2:- Please give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).
Ans:- Dan Frey began his 25- year career in the Technical Staffing Industry after an 18 year career as an IT Professional including 6 years with Texas Instruments, 6 years in Technical Solution sales and 6 years as an IT Director. This background has provided a strong understanding of technical concepts and terminology. In addition, Dan continues to work hard every day to stay abreast of new technologies, methods and industry trends. This provides Dan a unique ability to quickly understand technical requirements so that resources can be quickly identified, contacted and brought on-board. Dan and his staff have been particularly successful recruiting highly technical resources in the areas of Application Maintenance and Support; Business Intelligence (BI) and Data Warehouse, Project Management, Technology Upgrade/Migration and Transformation, Information Technology Assessments and Planning and Application Development,

Q 3:- What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?
Ans:- After 15 years of working for other technical staffing companies, I decided that we could create a streamlined, completely web-based business model offering greater value services to the marketplace. These services could be delivered more efficiently, and cost effectively than the larger well-known brands could deliver them. By focusing only on delivering quality service, the model would be able to accommodate fast growth as well as times of transition like the current marketplace.

Q 4:- What three pieces of advice would you give to start-up entrepreneurs?
Ans:- * Create a business model based on what you are passionate about doing
* Create a sound business plan and follow it
* Do business with people you can trust including lenders, partners, employees, clients and vendors

Q 5:-What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?
Ans:- * Persistence and the ability to keep a positive attitude
* Ability to clearly explain what you have to offer and why it is important
* Ability to adapt and change as required

Q 6:- How many hours do you work a day on average?
Ans:- 10

Q 7:- To what do you most attribute your success?
Ans:- Consistently working to do right thing for our candidates, clients and employees.

Q 8:- How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?
Ans:- Direct contact and referral. Cold Calling has been the best marketing tool followed closely by Linkedin contact.

Q 9:- Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?
Ans:- We started the company with a 50K SBA Patriot loan. We also used receivable factoring when we began to grow and needed additional funding.

Q 10:- What is the best way to achieve long-term success?
Ans:- Establish strong relationships with companies who use your services on an ongoing basis and then work as hard as you can to give them the best service possible.

Q 11:- Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Ans:- Not sure.. Would like to grow into a regional IT recruiting power and then nationwide.

Q 12:- Excluding yours, what company or business do you admire the most?
Ans:- Southwest Airlines because they have grown from a one route airline to a national carrier and have never had a layoff and all their employees seem happy…