Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Our office is located in San Antonio, Texas. We strive to optimize everyone’s health through Integrative, Functional, Age Management, and cutting edge medicine. I believe you can turn back the clock. We can make you look, feel, and function like a younger you. I want to reduce your stress, eliminate your pain, and allow you to live a healthier, happier life. I want you to be like me 29 AGAIN and AGAIN.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I’m a soft spoken, tireless, energetic, caring physician, who has an astute grasp of the big picture. Though I’m only “29”, I have been an Emergency Medicine Physician for the past 31 years.

I have a BA in Biology from Harvard University and became an MD from Albert Einstein College of Medicine. I did a General Surgery Residency @ Allegheny General Hospital and then became a Flight Surgeon in the US Air Force. I have extensive training in Lasers and Aesthetics procedures. I was a member of the Texas Medical Association (TMA), I am a Fellow of the American Society for Laser Medicine and Surgery (ASLMS), I became a Diplomat, Board Certified, and Fellow of the American Academy of Anti-Aging, Regenerative, & Functional Medicine (A4M), became Fellowship trained in Stem Cells, SportsMedicine, Integrative Cancer Therapies, and Sexual Health with the A4M, a Member of the Anti-Aging Group (AAG) Advisory Board, and a Diplomat of Age Management Medicine of Cenegenics Medical Institute.

Q 3. How did the idea for your business come about?

Ans: I became a patient. I was diagnosed with a Pituitary Adenoma. It decreased my testosterone and increased my estrogen. I gained 60 pounds and my breast enlarged to a size c. My Endocrinologist did not help so I started doing my own research. Eventually, I was able to correct the hormone imbalances, lose the weight, fix my breast and my adenoma.

Q 4. What three

pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: 1. Nothing is impossible
2. Never give up
3. Work harder than everyone

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: The three advises above and treat every patient as if they were your parents

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 14 to 16

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Thinking outside the box. Never let myself be part of the crowd. Always striving to be better and empathizing with my patients.

Q 8. How do you go about marketing your business?

Ans: My Radio show, short television segments, billboards, postcards through mailing list, Internet, social media and newspaper. The Internet has been the best.

Q 9. How did you obtain investors for your venture?

Ans: From my savings and Emergency medicine shifts

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Working hard and smart. Continual investment in your education/ self development.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Flourishing with other physicians being mentored. Having a training program for other physicians.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Amazon, Apple, Facebook, and Google

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Critical

Q 14. Without good employees, my business wouldn’t run as effectively or as proficiently as it does.

Ans: Absolutely

Q 15. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: It depends on the idea and how important it is to master it to move on to the next phase of my plan

Q 16. What motivates you?

Ans: The possibility of failing

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: When I’m alone in the early am

Q 18. How do you define success?

Ans: When I can help a patient. Having food, shelter, transportation, health, and money in the bank.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: Helping patients achieve their health goals.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Helping others

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Whenever I can help a patient who others have not been able to help

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Taking responsibility for the success of the business

Q 23. What kind of culture exists in your organization?

Ans: Friendly, Family, helpful, Quality over volume

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Invigorating

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Nothing. If I changed my past, my life, my children, my friends would all be different and I wouldn’t change my boys for anything in the world

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: Made it better, I love my family life as it is now

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: Failure. I don’t and won’t accept it. When you think positively there is no room for fear.

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans: Location. Good location, clean, esthetically pleasing environment, pleasant, knowledgeable staff, a caring physician who practices what he preaches leads to a successful medical practice.

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Yes, practice what you preach, work harder and smarter than everyone else, have empathy for your patients, continued self improvement/ education, have a staff that you can train to follow your example.

Q 30. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: Columbus, He insisted the world was round and was not dissuaded by the negativity of all the people around him. He forged his own trail.

Q 31. Who has been your greatest inspiration?

Ans: Abe Lincolm

Q 32. What book has inspired you the most?

Ans: The Count of Monte Cristo by Alexandre Dumas

Q 33. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: I haven’t made any big mistakes

Q 34. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: You can’t prevent mistakes. You can be careful so when you do make a mistake they are small or minor

Q 35. What are your hobbies?

Ans: I like Travelling, sports (Yankees, U Conn woman’s basketball, Notre Dame football, tennis, golf), dancing, reading, movies, cooking, and television.

Q 36. What makes you happy?

Ans: Helping others, being a physician, my hobbies

Q 37. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: Give up sports in high school because of work, did not spend enough time with my boys when they were growing up.

Q 38. If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: This was very good. I don’t have any other questions at this time

Contact Detail :

Company Name : The Stem Cell Institute of Texas

Address :540 Oak Centre Drive, Suite 114 San Antonio, TX 78258

PHONE :(210) 338-8228