Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Our business is rehab treatment for drug and alcohol abuse. We help those people who are addicted to drugs and/or alcohol to detox and progress through treatment to build a strong foundation of recovery. We offer treatment at all levels. Most insurance companies cover our treatment programs. We encourage those people who are struggling with addiction to call us so that we may discuss the available options to help them get clean. We also welcome family members and loved ones to call as well. We have treatment programs in Florida, including Palm Beach County and Broward County. These include Delray Beach, Boynton Beach, Pompano Beach and Fort Lauderdale. We also work with programs all over the country in multiple states including New York, New Jersey, Ohio, California and Boston.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I have been working for many years in the field of addiction treatment. I have a talent for working well with others and I have built a strong team and a program designed for success.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: While there are many drug and alcohol rehab treatment centers, I knew that I could do it better and offer my talents and personal touch. I believe that we provide the best rehab programs in the country.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Do what you believe in. Never give up on your dreams. Live a healthy life with balance.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Persistance, Determination, Talent.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: I work at least 8-12 hours daily. This work is my life’s calling.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: I attribute my success to my belief in the importance of helping people to get clean and sober.

Q 8. How do you go about marketing your business?

Ans: Word of mouth is the best marketing. Graduates of our programs and satisfied family members and loved ones often recommend us to others.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it?

Ans: We are self-funded. Our concern with outside investors is that outside influence on our program might compromise the values of our organization. Our primary purpose is to provide the best possible service to all of our patients.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: To provide value and success with integrity.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: We continually strive to improve all aspects of all of our programs. We will always remain dedicated to personalized service.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: SAMHSA is an organization that has provided excellent guidance and programs to help addicts and alcoholics to get clean and sober. They have also done excellent work to educate students in school about the dangers of drugs and alcohol.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Good employees are a key component of our success.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: If I believe in an idea, I do not give up on it.

Q 15. What motivates you?

Ans: Being able to help individuals and families to get their lives back is what motivates me.

Q 16. What are your ideals?

Ans: I try to go to bed each night knowing that I have done everything possible to help those who have come to me asking for my help.

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: My employees, patients and families often bring great new ideas to me.

Q 18. How do you define success?

Ans: Changing a life for the better is success for me.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: By doing my best to help people, I get many referrals from satisfied patients and their families.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: I am able to make myself available to help more people.

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: It is always satisfying to get a visit from an old patient who has turned their life around and they want to share their success story with me.

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Some people enjoy the security of being employed. I feel that in my case, I can do more good for more people by working for myself.

Q 23. What kind of culture exists in your organization?

Ans: We are on a mission to provide the best care possible and to get positive results.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Humanizing.

 

Company Detail :

Company name : Discovery Counseling and Wellness Center

Address : 40 21st court,Pompano Beach, FL 33060

Phone No : 844-425-8669

Save

Save

Save

Save