Q 1. Please give our readers an introduction to your business. Include what your business is, where you’re located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: We are a full service real estate sales company operating in metro Atlanta. Our Office is located in Cobb County.

Q 2. Please give us a brief description of yourself, including educational or entrepreneurial background and any major achievements.

Ans: I am extremely driven and outgoing. I have always had an entrepreneurial drive and have been in business for myself, in some fashion, since my teenage years.

Q 3. What inspired you to start your business venture?

Ans: I was originally licensed in 2005 and once the recession hit I pursued other avenues such as owning a restaurant and a pest control company, but nothing satisfied my drive like real estate. So here we are!

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: If you are the smartest person in the room, you’re in the wrong room. Stay humble. Never take your eyes off the prize. You only truly fail when you quit.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Manage your schedule
Watch your numbers
Manage your pennies and your dollars will manage themselves

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 12 – 16

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Relationships

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: We are a referral based business, so word of mouth is usually how we meet our clients.

Q 9. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Focus on your customers’ success and yours will always come.

Q 10. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Expanding to other areas / states

Q 11. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Keller Williams Realty

Q 12. How important have good employees been to your success?

Ans: A good leader knows that large goals cannot be completed without great people. Our team members are invaluable.

Q 13. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: Give up?

Q 14. What motivates you?

Ans: The happiness of my family, clients and team members.

Q 15. What are your ideals?

Ans:Integrity is always the correct path.

Q 16. How do you generate new ideas?

Ans: We collaborate to see what the needs of our clients will be for years to come.

Q 17. How do you define success?

Ans: A referral of a friend family or colleague by past clients

Q 18. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Constantly changing environment.

Q 19. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: We recently assisted a buyer in becoming the very first person in her entire family to become a homeowner.

Q 20. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Ability to accept risk and understand success or failure rests solely on their shoulders.

Q 21. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: Customer experience and happiness is paramount

Q 22. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Driven

Q 23. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Start at a younger age.

Q 24. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: My children directly see what it takes to build a business

Q 25. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: Failure to the extent of quitting. I keep pushing forward.

Q 26. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Setting goals, working hard and the occasional stroke of luck

Q 27. What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: “Rich Dad, Poor Dad” By Robert T. Kiyosaki.

Q 28. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Not truly listening to the answers after I asked the question.

Q 29. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: When dealing with a task at hand, see it to completion and there is nothing to worry about.

Q 30. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: Non-work time??

Q 31. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: If you want to accomplish a goal, there are no sacrifices, just the price you are going to pay for the success you envision.

Q 32. If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: What are you doing today that will ensure the success of you, your family and team members 5 years from now?

Company Detail:

Company : Ryan Lewis and Associates
Contact : Ryan Lewis
Address : 3730 Roswell Rd #150
City : Marietta
State : GA
Zip : 30062
Phone : 678-616-6518
Email : ryan@ryanlewisandassociates.com