Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: MailClickConvert is a bulk email marketing software for cold contacts. Unlike traditional email marketing systems, we allow you to send emails to purchased email lists to help you generate b2b leads for your company.

We are located in Wheaton, Illinois (just outside of Chicago) and serve clients worldwide.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I was born and raised in Chicago, Illinois and have been practicing marketing for close to 20 years. I went to college for Marketing and attained my MBA to further educate myself on proper business practices. I’ve always been an entrepreneur, even in high school but my first official business was started when I was 18 years old.

I’m proud to say I’ve launched multiple different brands and have worked with major organizations in helping them achieve their business goals. I started MailClickConvert because I saw there was a need for an effective bulk email software that’s built specificallyh for b2b lead generation.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: Most b2b businesses use email marketing to generate leads. However, many of them don’t realize that 98% of the email platforms out there isn’t built for cold email marketing. The few that do allow non-opt-in contacts aren’t built to send out high volume emails.

Realizing that this is a huge problem (and a big opportunity), I partnered up to launch a Bulk Email Marketing Software that allowed cold contacts like purchased email lists.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: 1. Learn Sales and Marketing.
2. Find at least 1 good salesperson and pay him or her very well!
3. Work smart by using sales and marketing tools that can 10x your efforts.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Communication
Problem Solving skills
Copywriting

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 6 to 8 hours a day.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Talented people! Doing everything yourself can burn you out. Hire people who are better than you at a specific skill.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: Our website is the most important marketing asset because that’s where people learn about us and essentially buy.

Aside from our website, our main marketing channels are Google Ads, Bing Ads, LinkedIn and cold email marketing.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: We funded the company ourselves with little money. Everything we earned was reinvested back into the business which helped us scale until we were finally approved for business loans from banks.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Building a process or a checklist for important tasks so you can delegate your work when you grow while ensuring that the experience stays consistent.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: MailClickConvert continues to add products and services that compliment lead generation. 5-10 years from now, we will be the complete lead generation tool for businesses.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: I love what they are doing at Post Card Mania. Their brand delivers a consistent message and their sales and marketing strategies are always aligned. They understand their target audience’s problems and built a compelling solution.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: I think it’s the #1 reason for our success. It’s hard to succeed without a talented and trustworthy team.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: A good idea is worth pursuing until it’s proven ineffective. It’s important to set goals and objectives in the beginning with set deadlines for evaluation. If the idea was well tested and isn’t generating the results you need, it’s time to kill it.

Q 15. What motivates you?

Ans: Being able to solve problems and ability to make a positive impact in peoples’ personal and professional lives. It’s not just about the customers you help but also the employees who count on you daily.

Q 16. What are your ideals?

Ans: Family and health should be your #1 Priority
Treat customers with respect and help them reach their goals
Create a work culture that focuses on people

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: Most of my ideas come from other successful brands in a different industry. I look for inspirations from talented entrepreneurs and marketers and see if I can tie it to what we do at MailClickConvert.

Q 18. How do you define success?

Ans: Having the freedom to spend time on things I love the most and with the people I love without worrying about money.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: Build an irresistible offer, provide a solution, and relentlessly serve your customers to keep them.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: The privilege to connect with talented people around the world

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: The most satisfying moment in business is when I get to see the success of everyone and it has impacted their personal and professional lives.

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: The biggest difference between entrepreneurs and employees is that entrepreneurs are always finding ways to solve problems and willing to risk everything for a chance to work for themselves.

Q 23. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: Our culture is focused on customer satisfaction and business results. Employees are empowered to make decisions and seek innovative solutions to accomplish this.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Fulfilling

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Build a structured process for key parts of the business and only focus on 2 or 3 key priorities.

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: I’ve been able to spend quality time with my family and be there anytime I’m needed. My work doesn’t control my life anymore.

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: My greatest fear is becoming the blockbuster of bulk email marketing. This fear gives me the drive to continue innovating and not letting competition ever catch up.

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans: We decided to keep our location near where we live.

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Relentless drive, passion, and grit are important characteristics of a successful entrepreneur. In order to be successful, you have to be able to learn to fail and pick yourself back up.

Q 30. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: If I could talk to anyone from history, it’d be Andrew Carnegie so I can learn the mindset of the world’s greatest businessman and philanthropist.

Q 31. What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: Rich Dad, Poor Dad was the most inspirational book for me because it taught me about money and the meaning of true wealth.

Q 32. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Rushing into business opportunities without doing due diligence.

Q 33. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: Mistakes are bound to happen. The best thing anyone can do is evaluate all possible options and make a decision you can feel comfortable with. Best way to do damage control is by sharing your problem instead of trying to solve it on your own.

Company Detail:

Company : MailClickConvert
Contact : Matthew Peterson
Address : 2206 N Main St suite 183
City : Wheaton
State : IL
Zip : 60187
Phone : 800-604-5058
Email : support@mailclickconvert.net