Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business?

Ans: Simple House is committed to finding the best solution for our customers. We help home owners in any situation sell their home fast and easy. We are currently located in Severna Park, Maryland and plan to be expanding this year.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself ?

Ans: Jonathan Binder is a co-founder and the Chief Operations Officer at Simple House. He has 4 years of project-management experience, including management of multi-million dollar government contract projects. He holds dual Bachelor’s degrees in economics and Business Management and a Master’s of Science in Human Computer Interaction. Jon has a strong passion for real estate, and is a member of multiple organizations and mastermind groups across North America. Fun Fact: Jon is avid reader and enjoys mountain biking.

Q 3. How did the idea for your business come about?

Ans: Jon decided to start Simple House because we saw that there was a need for people to sell their house that is nontraditional, fast and easy.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Obsessively focus on your customer not your competition.
Seek first to serve and have fun.
Make sure you have systems in place.. for Everything!

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: First you need you need to think differently and outside of the box of which society has put you in.
Knowing how to read people and best suit their needs based on their communication style.
Attention to detail is important when it comes to tracking your process and being able to fine tune when you have already been implementing.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 8 Hours a day

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: God and my wife, Emily.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: There is a combination of direct mail and search engine optimization.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: From personal savings, working hard to build the capital and then reaching a point when you can invest it.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Persistence and determination.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: In 5-10 years, I see my self running a multi-million dollar business with Rockstar employees behind me that get the vision and work together to help me achieve our goals.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: The company that we admire the most is Real Step in Tampa Florida. Raphael Vargus has really shown us what it looks like to run an extremely successful business. He always keeps God at his center and has the same core values as we do.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Nit for Knit

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: I don’t give up if it’s a good idea

Q 15. What motivates you?

Ans: Godly Impact and my family

Q 16. How do you generate new ideas?

Ans: By learning from my peers in the business, going to masterminds and listening to podcasts.

Q 17. How do you define success?

Ans: Success to me is working every day with people who I respect, helping people solve problems and enjoying what I do.

Q 18. How do you build a successful customer base?

Ans: This is done by taking the time to truly build relationships and trust with the people you are working with.

Q 19. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: The freedom to set your own pace and the ability to use your own ideas. There is a lot more flexibility than in a large corporation.

Q 20. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Seeing how we can positively impact people.

Q 21. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Really, it’s working for yourself versus working for someone else.

Q 22. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: Our culture consists of people with the same values. We strive to have Godly impact, long term thinking, extreme customer focus, operational excellence and fun.

Q 23. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Adventurous

Q 24. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: I don’t think I would do it over differently because I think I made the best decision at points in my life.

Q 25. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Don’t recreate the wheel

Q 26. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: I would talk to Alexander the Great because I think he would have a unique perspective on life.

Q 27. Who has been your greatest inspiration?

Ans: My wife, Emily

Q 28. What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: The bible

Q 29. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Not listening to my wide as much as I should

Q 30. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: I like to read and fly my model airplane, as well as mountain biking.

Q 31. What makes you happy?

Ans: Spending time with family and friends and working on interesting projects.

Q 32. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: One of the biggest sacrifices is I had to give up a high paying job but in the end it was worth it.

Q 33. If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: Any parting piece of advice?

Company Detail:

Company : Simple House Offers
Contact : Jon Binder
Address : 3 Maple Ave
City : Pasadena
State : MD
Zip : 21122
Phone : 410-497-8316
Email : jonathanbinder.inc@gmail.com