gk-default-featured-image1

Q 1.    Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about.

Ans:    Ginnis & Krathen is a boutique law firm. Basically, that means we focus on client contact, compassion and maximizing client recovery. About 90% of new cases actually come from happy past clients and attorneys who know our reputation.

Q 2.    What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans:    We saw the way some other law firms were treating their clients. We realized that our business model of client contact, compassion and maximizing recovery would fill a niche in the field of personal injury and wrongful death litigation.

Q 3.    What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans:    My best advice would be to work harder than everyone else, work smarter than everyone else, and above all, to love what you do.

Q 4.    What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans:    Confidence, compassion and bravery to speak on behalf of those who are unable to speak for themselves.

Q 5.    How many hours do you work a day on average?

Ans:    On an average day, I work about 14 hours per day.

Q 6.    To what do you most attribute your success?

Ans:    Being available to my clients is something that really

sets our firm apart.

Q 7.    How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans:    Word of mouth has been our most valuable tool for marketing our business. We place a high priority on serving our current clients well, and in return, they tell their friends, family members, and coworkers about or service.

Q 8.    Where did your organization’s funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans:    I have invested a significant amount of personal capital in Ginnis & Krathen, P.A. We’ve also built relationships with financial institutions to make sure there is no shortage of resources, regardless of the amount of investment required for a case.

Q 9.    What is the best way to achieve long-term success?

Ans:    As you begin to make headway, make sure you are reinvesting back into your company. It makes for happy clients, satisfied staff, and a better working environment all around.

Q 10.    Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans:    We will always remain a boutique firm, but we do plan to grow by very selectively handpicking our attorneys and staff.

Q 11.    Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans:    I really admire the law firm of Krupnick and Campbell.

Q 12.    How important have good employees been to your success?

Ans:    I cannot stress enough how important it is to have a great team.

Q 13.    How long do you stick with an idea before giving up?

Ans:    Until it wakes me up in the middle of the night and I find a solution. You have to be dedicated to finding a solution no matter how long it takes.

Q 14.    What motivates you?

Ans:    By far, my biggest motivation is my family.

Q 15.    What are your ideals?

Ans:    These are the words I try to live by: Treat me right and I’ll treat you better.

Q 16.    How do you generate new ideas?

Ans:    They say that necessity is the mother of invention, and that is so true. It’s that need to find a solution to a problem that forces us to think outside the box and find the best answer.

Q 17.    How do you build a successful customer base?

Ans:    Word of mouth, like I mentioned before, is the best way to get our name into the community and in front of potential future clients. If our clients are consistently happy, more will come.

Q 18.    What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans:    Working for myself is a big plus, and creating something that allows my staff to support and take care of their families is another major component that I’m very proud of.

Q 19.    What has been your most satisfying moment in business?

Ans:    It always means a lot when a family member of a lost loved one calls and places their trust and confidence in me and my firm.

Q 20.    What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans:    Both are essential members of the team. Without one you can’t have the other.

Q 21.    In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans:    Available.

Q 22.    If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans:    I wouldn’t change a thing. I am very happy with the course my career has taken, and I wouldn’t change that story one bit.

Q 23.    What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans:    I enjoy tennis, boating and basically anything outdoors.

Q 24.    What makes you happy?

Ans:    I really love relaxing with my family.

Company Details :

Company  : Ginnis & Krathen, P.A.
Contact     : Eric Ginnis
Address    : 515 E Las Olas Blvd, Suite 440
City          : Fort Lauderdale
State         : FL
Zip           : 33301
Phone       : 954-905-4600
Fax           : 954-905-4605
Email       : eg@ginniskrathenlaw.com

Save

Save

Save

Save