Amcoolinc_(G+ Cover)

Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: We’re a heating and cooling company so we repair and replace air conditioning units in the summer and heating systems in the winder.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: Mr. Johnny Figueroa founded Americool Air Conditioning & Heating Inc. as a heating and air conditioning service company. Throughout the years, Mr. Figueroa attracted the attention of major heating and air conditioning equipment manufacturers with his skills, honesty, and dependability as a technician. It did not take long for Americool Air Conditioning & Heating Inc. to grow rapidly through customer and vendor referrals. Today, we proudly represent all of what our history has made us into. We serve as a representation of many leading manufacturers and services, including commercial and residential heating and air conditioning clients, which make us the highest quality company in Lawrenceville and the surrounding areas.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: Americool Air Conditioning & Heating Inc. based in Duluth, GA, stands for three things: keeping you cool during the summer, warm during the winter, and offering the highest quality service focused on dependability, honesty, and integrity. Over the years we have developed quite the reputation for quality, service, and value. Air quality systems from leading manufacturers have helped us become the best Lawrenceville area HVAC service.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Honesty, work hard and smart, keep you word

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: determination
staying focused
have a long term vision

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: In the middle of summer when all the air conditioning units are breaking down, I may work 14 hours a day.  Spring and fall are not quite so busy so I catch my breath then.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Listening to positive people and not the nay sayers.  I like to serve others and this job gives me great fulfillment when I help people who are in need, like when it’s 95 degrees outside and their AC goes out when they have young children in the house.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: I depend on my website and word of mouth.  I  hired SEO Guru Atlanta and they’ve done a great job promoting my website online.  that has been a huge benefit to my business.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: I really grew it from the ground up all by myself.

Q 10.What is the best way to achieve long-term success?

Ans: You need to have a long term plan and partner with the right people.  I’ve been ripped off with marketing that did not work, so spend your money where you get the best results.

Q 11.Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: In 5 years I plan on having several more trucks on the road covering all of Gwinnett County

Q 12.Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Google, because I get so much business from them.

Q 13.How important have good employees been to your success?

Ans: The hardest thing to find is good employees who will work a full day.  If I could find more people who acturally wanted to work, I would have grown more already.

Q 14.How do you build a successful customer base?

Ans: I strive for 100% customer satisfaction, and then I ask for a review in Google.  I have all 5 star reviews, which makes me very happy.

Q 15.What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Independence.

Q 16.What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Entrepreneurs have a stake in the success of the business, not just in collecting a paycheck.  The difference is easy to see with most people I’ve hired.

Q 17.What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: We are very upbeat and positive.  We’re a high energy company and do our best to serve our customers.

 

Company: Americool Air Conditioning & Heating Inc.
First Name: Johnny Figueroa
Last Name: Figueroa
Address: 3496 Buford Highway
City: Duluth
State: GA
Zip Code: 30096
Tel No: 770-622-4414
E-mail Id: info@amcoolinc.com
Office Timings: 24/7 Open

Facebook : https://www.facebook.com/pages/Americool-Air-Conditioning-Heating-Inc/1423509921197180

Google     : https://plus.google.com/+AmericoolAirConditioningHeatingIncDuluth/