Q1) Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities?

Ans: The Linn Law Firm is a full-service boutique law firm based in Houston, Texas with a strong focus on insurance law, including Personal Injury and Homeowner’s Claims. We serve clients all over the great State of Texas. As a Husband and Wife legal team, trust is at the cornerstone of both our personal and professional lives, so you can trust us to handle your case. We make communication convenient, with a beautiful office for in-person meetings or availability by phone or Zoom. From sign up to settlement, you have an actual licensed legal professional handling your case and we won’t settle or stop until and unless we have Made It Right for our clients. Anyone can hire The Linn Law Firm for all of their insurance claim needs because we don’t get paid until and unless we settle your case. And at that time, our Attorney’s Fees come directly from the insurance carrier, not our client’s pocket.

Q2) Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements)?

Ans: Husband and Wife legal team Cody and Rachel Linn both graduated from The University of Texas at Austin for undergraduate degrees in Government and Public Relations, respectively. They each went on to earn their Juris Doctorate degree from Texas A&M School of Law in 2009. Rachel Linn joined personal injury in 2013 after completing her successful career as a Civil Prosecutor in the Comal County District Attorney’s Office in New Braunfels, Texas. Cody has rolled up his sleeves and tackled personal injury claims exclusively since 2010, equipping him with the skills and legal tools he needs to successfully settle each of his client’s insurance claim cases.

Q3) What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: In June of 2019, after a decade of working in the legal profession, we opened the doors of The Linn Law Firm. We were ready to unleash our legal experience, expertise and new way of doing things in our Houston community. We opened The Linn Law Firm with the firm belief that direct communication between us and our clients was key, which is why we outsource all non-legal aspects of our law firm but remain in control of all legal aspects, including communicating with clients. By giving our client’s direct access, we create a strong bond of trust and information between ourselves and our clients that we feel is unmatched elsewhere in the legal community. Another strong cornerstone of our firm is that our clients always walk away making the most money from the settlement or, said another way, the client always gets the biggest piece of the settlement pie. We do not advertise, so making sure we’re Making It Right for our clients often means they continue to refer their friends and family to us long after their own case has settled. A referral from a former client is the highest compliment we can be paid and we take that trust very seriously.

Q4) What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans:

  1. Ability to work flexible hours, even if that means you’re working on weekends and holidays-whatever it takes.
  2. Have a set of high standards and stick to them-never compromise your high standards for any get-rich-quick schemes or by doing anything that will compromise your integrity, ever. It will always be worth it to sleep well at night knowing you did right by yourself and your clients.
  3. Quality over Quantity-Learn to say no to certain opportunities if it means stretching yourself too thin. Always prioritize quality service to your clients over bigger numbers at the expense of losing trust and burning your referral bridge.

Q5) How many hours do you work a day on average?

Ans: When you own your own successful business, you are always working, always on call, always brainstorming how to be better. This is no 9-5 and that’s a beautiful thing.

Q6) To what do you most attribute your success?

Ans: Always staying hungry.

Q7) How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: We have been fortunate enough to not incorporate traditional advertising or marketing in to our business model. We are 100% referral based.

Q8) Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: We do not have any investors. From day one we decided to keep our overhead costs as low as possible in order to maximize our results and fees. Opening just before Covid normalized a lot of streamlined, virtual tasks that before had not been possible in the legal profession, which helped us. Being based on a contingency fee means that we only eat what we kill and we attribute our success to metaphorically always staying hungry.

Q9) What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Having a plan and Never giving up.

Q10) Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Quality over quantity with a rotating door of former clients who know, like and trust us because we do our best work for them.

Q11) Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Any small business owner making it happen for their family, especially fellow husband/wife teams out there, are an inspiration to us! We greatly admire and were initially inspired by Chip and Joanna Gaines.

Q12) How important have good employees been to your success?

Ans: We are a husband/wife team meaning we trust each other with literally everything, which frees up a lot of time to do our best legal work and not worrying about employee issues. We outsource all non-legal work to only the best of the best on a contract or per case basis which also helps us keep our costs down so that we can maximize our client’s settlement.

Q13) How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: We never give up.

Q14) What motivates you?

Ans: My family.

Q15) How do you generate new ideas?

Ans: Weekly docket meetings spent in review of the week before and planning for the week ahead; continuing legal education/conferences/webcasts.

Q16) How do you define success?

Ans: Being the best version of yourself with your family by your side.

Q17) How do you build a successful customer base?

Ans: Do our best work for our current clients so they trust us to do great work for their closest family and friends.

Q18) What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Being able to wear a lawyer hat and Mom hat in the same day and doing it well.

Q19) What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Standing up to the insurance carriers on behalf of a client who is then able to use their settlement money to change their life.

Q20) What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: The confidence to problem-solve.

Q21) In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Busy!