Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Bedell Law Firm is unique among law firms in the State of Florida. We have been continually practicing law for over 150 years, which is the longest in the state. We a team of highly talented attorneys and staff, so we are able to litigate very complex cases that may take years to resolve.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I attended the University of Michigan and graduated in 2000 with my BA and then went to University of Florida for my JD. I joined Bedell Law Firm in March 2007 and I specialize in criminal justice, internal investigations, personal injury, wrongful death, and professional licensing matters.

Q 3. What inspired you to practice law?

Ans: Nothing in particular. I believe you should be excellent in whatever you put your hand to, and the law is what I’ve put my hand to.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding attorney?

Ans: I’d say to aim to attract clients with causes that you would support, regardless of the compensation. Make sure you are making good use of the independence available in our profession. And above all, maintain your credibility at all times

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful attorney?

Ans: Top three would be energy, persistence, and creativity.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: About 10 hours.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Temperament and luck!

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: Having strong networks of referrals of other law firms is key.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: We were founded in 1865, so we have been around for a long time.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: It’s hard to say because I wouldn’t say we are there yet. Our firm is the longest continually practicing law firm in the State of Florida, and even we don’t say we’ve achieved long-term success. It’s something you always have to keep striving for. If you think you’ve arrived, you probably haven’t.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Our firm has been consistently practicing law since 1865. In our business, 5-10 years is almost no time at all. I see us continuing the same fight we have been in for the last 150 years.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Google and Berkshire Hathaway.

 

Company Details:

Company : Bedell Law Firm
Contact : Brian Coughlin
Address : 101 E. Adams Street
City : Jacksonville
State : FL
Zip : 32202
Phone : 904-353-0211
Fax : 904-353-9307
Email : info@bedelllawfirm.com