Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: ServiceMedix is the one stop shop for all your service, contracting, home service and commercial maintenance needs. Our team is comprised of industries’s leading technicians, including handyman, plumbers, electricians and multitalented tradesman. We have 3 locations in Ny. Two in south shore of long island, oceanside and Wantaugh and one in Ridgewood.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: Informally educated. Founded and sold 2 previous companies, both in the 7 figure range.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: I got into service consulting for an Hvac company and i quickly realized that customers and all home owners needed a handy man, a plumber, electrician etc it was very inconvenient to call schedule book and pay separately so we decided to make Medix the one stop shop for all your residential and commercials services needs.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Try to work within an industry that you’re truly passionate about, focus on your brand, make your message clear, distinguish yourself, find out what distinguishes you, be decisive on your visions but flexible on your details. Capitalist is king, figure out where yours is coming from.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Clear vision
Determination and work ethic
Ability to build a solid team, management and delegation, work within your strength, find partners that excel where your weaknesses are and vice versa.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: I work an average of 18 hours a day.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Creative ability

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: various forms of online marketing and local paper ads. The most successful has been the online marketing

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: Self funded. Self funded from previous ventures

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Consistency, delivery the same product over and over again, and staying relevant to the times, following the trends, being open to change without losing your core vision.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: With branches and franchise all united states and expending worldly

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Amazon, apple, google, facebook, mobile oil and Pfizer

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Having good reliable and experienced workers is vital to our day to day operations and everyday success

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: I don’t ever give up, but projects sometimes need to place on the side and be revisited when its the right time.

Q 15. What motivates you?

Ans: Wanting a nationally recognized brand, self fulfillment, creating job opportunities and overall success.

Q 16. How do you generate new ideas?

Ans: They just come to me

Q 17. How do you define success?

Ans: Personal success is financial freedom and corporate success is brand recognition once the product or company reached its risk mitigating milestone.

Q 18. How do you build a successful customer base?

Ans: Underpromising and overdelivering, product consistency, good customer service and listening to the consumer.

Q 19. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Creation

Q 20. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: First company sale.

Q 21. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Their mentality, their willingness to follow and lack of desire to lead

Q 22. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: We sentivise and give our employees their own brand location

Q 23. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Sporadic

Q 24. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: Leonardo da Vinci and Rockefeller

Q 25. How did you decide on the location for your business?

Ans: We picked central locations

Q 26. Who has been your greatest inspiration?

Ans: Richard Branson

Q 27.What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: The Prince- Machiavelli

 

Company Detail:

Company : Service Medix
Contact : Vincent Kiel
Address : 2839 Bayview Ave
City : Wantagh
State : NY
Zip : 11793
Phone : (844) 291-6808
Email : info@servicemedix.com