In order for your interview to be posted on Magazine/News Placement Sites, kindly answer the mandatory questions listed below. We would also suggest answering the “Recommended” ones though. Please understand the more questions you answer, the better your interview will look. If you want your business to be successful, you will have to be prepared to be interviewed by serious newspapers and magazines. So consider this as a Media training exercise. The list of questions we are asking are the ones most Public Relations company uses to prepare you before scheduling an interview.

Please try and be honest and avoid “clichéd” answers. Interview questions and answers will be posted directly without any editing from the writer. To make the interview look better, I would appreciate if you could answer them in 2 to 3 lines instead of few words.

Also, make sure to send in a high resolution photo (preferably headshot) with this interview. If you can send additional photos (of your company) it will help. You can also send a video of your company with the interview. Please understand that the more information you send, the better your interview will stand out from others.

Please note we reserve the final right on selecting which answers to publish as well as story angles to use. If you want to preview the interview before we post it, kindly let us know.

Mandatory Questions –

Q1 : Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.
Ans : We are all about making sure people have affordable and reliable support for their IT needs. We operate out of all Virginia Beach but go to all the 7 cities in Hampton Roads.

Q2 : Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).
Ans : I have been in IT for over 15 years. During this time, I have obtained my Associates Degree in Network Engineering. I have worked hard to gain several certifications for various IT subjects. I was in charge of Information Security for a major Fortune 500 company for several years before I moved back to Virginia Beach. After moving back I saw the need for honest support and took the opportunity to start Tekserve.

Q3 : What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?
Ans : My goals were clear: create a great customer experience, and build relationships with our customers, which allows us to offer creative and customized solutions to meet their particular needs. Continuous improvement, communication, honesty, and respect are essential to accomplish this.

Q4 : What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?
Ans : Go with your heart.
Never give up.
Follow through with everything.

Q5 : What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?
Ans : Hard work
Dedication
Humility

Q6 : How many hours do you work a day on average?
Ans : Days off? Not here at Tekserve.

Q7 : To what do you most attribute your success?
Ans : Hard work and putting the customer first.

Q8 : How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?
Ans : I have tried several different forms such as door flyers, street signs, Google AD Words, Bing AD Words, and other online resources. The best way to get your name out there is word of mouth. Which means hard work and making sure you treat every customer right.

Q9 : Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?
Ans : I saved up the needed money to start.

Q10 : What is the best way to achieve long-term success?
Ans : Take calculated chances.
Be honest.
Be realistic.
Do not over reach.

Q11 : Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Ans : The top IT service provider in Hampton Roads.

Recommended Questions –

Q1 : How important have good employees been to your success?
Ans : Your employees are the heart of the company. They are customer facing and play a vital role in customer retention. Therefore, they have played a major role as they have provided excellent support (technical and customer) to all our clients. This shows with are retention rate. Once you come to us you will never have to look for another company again.

Q2: How long do you stick with an idea before giving up?
Ans : No idea is a bad idea. Some just take longer to come to the light then others.

Q3 : What motivates you?
Ans : My family. Without them, I would be nothing. I want to set the best example and show my boys how to be the best person they can.

Q4 : How do you generate new ideas?
Ans : Brainstorming with lots of coffee. Watching the latest tech trends and finding new markets to reach out to.

Q5 : How do you define success?
Ans : Success is believing you can
If you believe you can, you will succeed.

Q6 : How do you build a successful customer base?
Ans : Be patient and most important listen. Never judge or talk down to anyone

Q7 : What is your favorite aspect of being an entrepreneur?
Ans : Freedom to be there for my family.

Q11: What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?
Ans : In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Optional Questions –

Q1 : How has being an entrepreneur affected your family life?
Ans : It has given me the freedom to care for my boys that have special needs. I am able to go to appointments now and not worrying about my job or boss getting mad.

Q2 : Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?
Ans : We learn from our mistakes and I have learned not to give up. If something does not work try it again, if then it does not work try something different. But never give up.

Q3 : Who has been your greatest inspiration?
Ans : My family

Q4 : What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)
Ans : 48 Laws of Power.

Q5 : What are some of the biggest mistakes you’ve made?
Ans : Not starting my own business sooner. I have always had the ideas but fear held me back. It was finally taking the leap and jumping.

Q6 : What are your hobbies? What do you do in your non-work time?
Ans : Reading, watching sports (basketball and football), and spending time with my boys.

Q7 : What makes you happy?
Ans : Seeing my boys grow up and becoming respectful young men.

Contact Detail :
Company Name : Tekserve
Address : 4315 Atwater Arch
City : Virginia Beach
State : VA
Zip Code : 23456
Phone : 757-285-9450
E-mail Id : ryan@tekserveva.com
Url : tekserveva.com