Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: I’m an internationally-known speaker, trainer, humorist, consultant, and author. I live in Woodland Hills, California, and that is where my office is located.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I’m a former newscaster, advertising executive, CEO, television producer, and professional speaker. My college degree was in advertising and public relations. I’m the Speaker of the Year for Vistage International, the world’s largest organization of CEOs. Have conducted over 1,500 speaking engagements for their groups worldwide in the past 14 years.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about? I was born in Israel.

Ans: My family immigrated to the United States when I was 9. My parents came to America with no English and no money. In a few years they had both. I watched how my mother became successful in business and her unique ability to connect with people and create great relationships. It is that example that led to work with people as a speaker.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Read the works of two of the best authors in personal development, people skills, and attitude: Dale Carnegie’s “How to Win Friends and Influence People” and Napoleon Hill’s “Think and Grow Rich”. Reach each of those books at least 5 times over the next year or two and that will internalize highly-beneficial ideas that will benefit you for a lifetime.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Definiteness of purpose – identify in w

riting your major objective. Be genuinely interested in other people. Be a very good listener and let the other people do most of the talking.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: 8-10

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: My positive attitude and the fact that I read the Carnegie and Hill books once a month, every month, for 5 years.

Q 8. How do you go about marketing your business?

Ans: I found Vistage International, the world’s largest organization of CEOs, some 15 years ago and have conducted over 1,500 speaking engagements for their CEO groups worldwide since then. Within that organization, I market myself by giving outstanding ideas that can be beneficial to CEOs. By establishing a record for delivering tremendous “take away” at every event, that has led to many invitations to go to other Vistage CEO groups and speak worldwide.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it?

Ans: There were no investors needed to start my speaking career.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: By always delivering valuable ideas that people can use immediately to benefit their lives and their businesses.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Speaking worldwide to Fortune 500 company events.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Apple.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: do not have employees.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: Until it’s finally evident that the direction is not productive.

Q 15. What motivates you?

Ans: The fact that some of the ideas I share with audiences have been very productive for audience members.

Q 16. What are your ideals?

Ans: To make other people feel important and to make a difference in their lives.

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: By reading the Carnegie and Hill books and by listening very carefully to other people.

Q 18. How do you define success?

Ans: When I make a positive impact on someone’s life.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: By consistently sharing valuable ideas and by being very responsive to customers and potential customers.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: I guide my own future.

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: When I have brought great successes to other people.

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Entrepreneurs have the opportunity to create great things in their lives.

Q 23. What kind of culture exists in your organization?

Ans: I do not have employees.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Fascinating.

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: I’d probably focus more on business.

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: I’m admired by my kids.

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: A lack of future income. I work hard to create residual income.

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans: The weather. I like the weather in Southern California. It reminds me of the weather in Israel, where I was born.

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Yes. It all beings with a positive, can-do attitude.

Q 30. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: Napoleon Hill, the author of “Think and Grow Rich” because he interviewed so many highly-successful people.

Q 31. Who has been your greatest inspiration?

Ans: My mother because of her amazing, positive attitude.

Q 32. What book has inspired you the most?

Ans: “How to Win Friends and Influence People’ by Dale Carnegie and “Think and Grow Rich” by Napoleon Hill. I read both of those books once a month, every month, for 5 years. They are two of the best personal development, attitude, and success books ever written.

Q 33. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Not focusing more on a business career early on.

Q 34. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: Do the best I can with the great speaking opportunities I now have worldwide.

Q 35. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: I like to write and have been writing a weekly newsletter for 15 years that goes to several thousand people worldwide each week.

Q 36. What makes you happy?

Ans: A smile on someone else’s face that I put there.

Q 37. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: A lot of travel.

Q 38. If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: Q 1. Are you more concerned about your own success of that of others?

 

Company Detail :

 

Company Name : Boaz Power Corp

Address              : 20600 Ventura Blvd., Suite 2409 Woodland Hills, CA 91364

Phone                 : 619-723-3007