Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: We are an aggressive technology company, located in the state of Washington, specializing in cannabinoid extraction technology and nutraceutical formulations. Our team of experts has over 20 years of experience in research and development of commercial extraction equipment for distilling and extracting plant derivatives for nutraceutical supplements. Our newest line of nutraceutical supplements is the result of research and manufacturing skills that we are offering direct to the public.

Our primary emphasis is on liquid chromatography for extracting and separating individual cannabinoids for research and product formulations. Our nutraceutical CBD products are comprised of custom spectrum formulations for targeting specific conditions and deficiencies in the human cannabinoid system.

Our mission is to provide or customers with the most effective products and the highest value for their dollars spent

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: My name is Renee Searle. I have been an entrepreneur all my life. I have a background in engineering and chemistry. I hold 31 patents in 4 countries ranging from infrared technology products including infrared heating systems, infrared blankets, air-purification products including both residential and commercial applications for particulate and VOC removal using multi-stage filtration medias, and commercial ozone oxidation systems for medical sterilization protocols including commercial laundry systems.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: I became interested in cannabinoid research about 5 years ago after suffering from a severe case of Lyme’s disease. Post Lyme syndrome mimics may of the symptoms of fibromyalgia. I didn’t like how I felt when taking cannabis so I aggressively looked for a way to obtain the benefits of cannabis without the side effects. My cannabinoid research led me to the conclusion that in larger clinical doses, CBD without the THC found in cannabis was just as effective at relieving pain and anxiety. As I delved deeper into my research, I found an abundance of research being done by researchers that was not being published because of legal restrictions on their research and the stumbling blocks they faced when trying to acquire THC free materials for their research. I realized that I needed to find a way to isolate individual cannabinoids. I analyzed every type of technology that claimed to be able to isolate the individual cannabinoids and separate the THC out. I ultimately came to the conclusion that High-pressure liquid chromatography was the only practical method for isolating the cannabinoids that I wanted to put in my products. I ended up acquiring my equipment from CXTH. They are the second largest HPLC manufacturer in the world with an excellent reputation. I am now the exclusive marketing agent for their equipment in the United States and Canada.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: 1) Analyze your market. Make sure there is an existing market for your product or service. 2) Be realistic about what it is going to cost to get started and then double that figure. 3) Surround yourself with people who know more than you do, otherwise, you end up using most of you time to train other people. You are too valuable a resource to spend all your time training others. Hire people with experience and know-how that you don’t have to constantly monitor to make sure that they are getting things done, otherwise you will be doing most of the work yourself. You need to create your market. Your job is strategize and then supervise the execution of your marketing and sales objectives with qualified people.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: To be successful, you need to be patient and methodical. You need to think rationally and clearly. You need to budget your resources. You have both your time and the time of those assisting you, and a certain amount of money. Use them wisely. And you need to be persistent. Don’t give up.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: I’m now 70. I usually work till about 2:00 AM in the morning because I get more done in the peace and quiet during the night. I get up at 9 and I’m in the office at 11. I usually leave the office at about 8. My schedule is rather unusual, I suppose, compared to most.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: I try to be 3 years ahead of market trends in order to give me time to develop a product that will fill that niche when the time is right. I don’t want to be first in, but I do want to be ready to launch before everyone else catches up with my idea.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: My most successful form of marketing is not the internet, even though the internet and social media play a large part in my overall strategy. Distribution contracts generate retail sales in larger volumes so I focus on these types of arrangements early on.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: I have no investors. I am self funded. I made most of my money through my distributor network of hardware stores and contractors who sell my infrared heating systems.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: 1) Build a stable income through long-term contractual arrangements for distribution of your product or services, 2) Analyze your marketing opportunities carefully and observe what your competitors are doing, 3) Be the best at what you do, not necessarily the cheapest. Focus on quality

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: This is my last start-up effort, I think. After this, I am going to retire and leave it to a younger generation to carry the load. Then, out of boredom, I will probably do it agin, who knows?

Q 12. What company or business do you admire the most?

Ans: I don’t honestly have an answer for that one.

Company Detail:

Company : BioSmart Research Cbd
Contact : B Renee Searle
Address : 18324 Cook Rd SE
City : Yelm
State : Washington
Zip : 98597
Phone : 800-403-0830
Email : inquiry@BioSmartResearchCBD.com