Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiplelocations/ cities.

Ans: Let’s Knot and Say We Did is a husband-and-wife team who create authentic and luxurious wedding experiences with an intimate twist. All of our weddings are less than 30 guests in size and usually involve some sort of adventure. When you work with us, we throw the traditional wedding playbook out the window and seek to carefully craft a unique and creative way to express your celebration of love. Although based in Sedona, during summer months we open up travel to the West coast and beyond. We offer all-inclusive packages that come with everything needed to create the most magical experience and relieve couples of any wedding planning stress. Instead of the ‘I can’t wait for the wedding day to be over!’ that is often heard at larger weddings, we consistently hear “we don’t want the day to end!”

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: You are exactly where you need to be. Not only have they done the damn thing and eloped in the mountains, but Shelby andRichhave created over 200 wedding experiences (each with their own personal touch) in 7 states and counting. Their goal is to draw upon each couple’s authentic expression to curate a magical experience just for them.Richand Shelby both bring a unique set of skills and past experiences into their passion for authentic weddings.Richhas this incredible ability to build connection through his previous work as a Chaplain and Relationship Coach. Shelby has been a yoga instructor for several years and is able to intuitively bring a joyful and grounding presence to those around her. Together, they are also Somatic Release Breathwork Facilitators and seek to remind people of the transformational power of their own breath.The first year Let’s Knot began offering packages, it did almost a million in revenue. During this year we envisioned opening our own wedding floral company, Let’s Bloom, which launched at the start of 2022 and is set to be over six figures in its first year of business.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: Our thought process on starting Let’s Knot and Say We Did was of gradual unfoldment. Aside from the unfulfilling and demanding work within the corporate world, we started by offering officiating services as a way to spark personal creativity and joy that I wasn’t finding in my current work as a banker. This was really a passion project that quickly turned into something greater. I (Rich) quickly found my calling of curating and personalizing the most intimate part of a couple’s wedding day. When the pandemic hit, many of the larger weddings condensed in size and couples began getting creative with how and where they would do their ceremonies. I was holding ceremonies in living rooms, backyards, state parks, farms, nature hikes, and all kinds of off-the-grid locations with very few guests in attendance. It was during this process I started to notice a trend. The smaller, intimate sized weddings stripped away some of the production elements of larger size weddings down to what really mattered: two people in love celebrating themselves and their love for one another. The vibe was much more authentic. I also started to notice how these intimate sized weddings deserve to have just as much attention and intention as those with 200 guests. The seed had been planted.We then took the first step toward a package by the addition of bridal yoga and acoustic music as a la carte options. It wasn’t very hard to persuade couples to see the power behind live music, especially in a ceremony environment. This style of offering went on for 6-8 months. Next came the epiphany-type moment that changed everything.There was a wedding on Cathedral Rock last November that changed everything. We were celebrating a beautiful couple with just their immediate family. Shelby sang and played music for them, while I did the officiating. Nothing new right? Except when I looked around, I noticed that each of the vendors at this wedding had become like family to us. And it sparked the idea of ‘What if every wedding were like this? What if every wedding we could work with amazing and beautiful vendors to create an unforgettable experience?’ That is the spark that took Let’s Knot from an officiant based company to an all-inclusive elopement and micro-wedding company. We then conducted our first all-inclusive elopement 3 weeks later.Shelby and I get to work alongside each other to create these experiences. I get the honor of officiating and Shelby gets the opportunity to capture all of the beautiful couples we choose to work with. This thought process is still unfolding as we have some pretty exciting news coming before end of year.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Don’t wait until you have all the pieces to start building your business. It’s harder to fail than you think. Know your worth and wealth will follow.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Discipline, Curiosity, and Joy

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: This depends on the day and who you’re asking.Richworks on average 3 days a week and in short bursts. Shelby’s design is to work much longer hours and more days a week. She works 5 days a week and in longer hour spans. The understanding of our Human Design has really enabled our work flows to be different but much more effective.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: Our willingness to dance together. Not only are we happily married and growing in our personal relationship, but we also have two extremely successful business in which we are partners. This requires a willingness to show up and dance. Sometimes I lead, sometimes I follow. Openness along the process has helped us be willing to see and work on blind spots and to celebrate achievements together.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: We use Google Ads and have had an amazing return on investment. We are currently optimizing our SEO with a Phoenix-based company to extend our reach and increase visibility.

Q 9. Where did your organization’s funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: We didn’t have a need to get funding or capital. We both were working full-time jobs when we started Let’s Knot and officially made the plunge into self-employment in February of 2021. I foresee us needing investors as we move forward with some of our future visions of the company.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: In all fairness, Let’s Knot has been a company for only 3 years. We are young and still rapidly growing. For long-term success, we believe in focusing on the here and now. Everything is based on cause and effect. What’s being done in this moment ripples into the next. Focus on what you want to receive and attract. It isn’t about grinding until you have nothing else to give. We’re all about grace, ease, joy, and flow.

Q 11. Where do you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: We see Let’s Knot having a venue and partnering with other amazing vendors. We see ourselves expanding Let’s Bloom into a boutique storefront. We also see ourselves coaching other entrepreneurs.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: We admire any company who leads with their hearts and doesn’t compromise on quality. It’s extremely hard to find companies providing a top tier level of service in 2022.

Company Detail:

Company : Let’s Knot & Say We Did
City : Sedona
State : AZ
Zip : 86336
Country : USA
Phone : 928-362-1945
Email : info@letsknotandsaywedid.com