Q 1. How important have good employees been to your success?

Ans: Very important when we hire a good employee we try to keep them, good help is hard to find

Q 2. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: I dont give up on my ideas because i utilize every idea

Q 3. What motivates you?

Ans: Making money and the culture

Q 4. What are your ideals?

Ans: To make Gullah Culture center

Q 5. How do you generate new ideas

Ans: Talking to people that are like minded.

Q 6. How do you define success?

Ans: Completing goals I set

Q 7. How do you build a successful customer base?

Ans:Customers and getting to know the people

Q 8. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Working for myself

Q 9. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Opening up the new store

Q 10. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Entrepreneurs work to grow

Q 11. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: Gullah Geechie Culture. Born into it. Because it was needed in our city

Q 12. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Great

Q 13. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: I would have started earlier in my life

Q 14. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: It made me busier so every time I spend with my family I cherish these moments

Q 15. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: Losing my business so I work harder to succeed.

Q 16. How did you decide on the location for your business?

Ans: Community that has a lot of traffic.

Q 17. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: No, Just hard work

Q 18. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: Jesus, my reason why is because he knows the future

Q 19. Who has been your greatest inspiration?

Ans: Jesus

Q 20. What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: The bible

Q 21. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Trusting the wrong people

Q 22. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: Talk things over with my team 2 heads are better then one

Q 23. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: Art(painting) create art in my spear time

Q 24. What makes you happy?

Ans: My wife

Q 25. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: Neglect myself of a lot of what i wanted

Company Detail:

Company : Gullah Roots
Contact : Octavious Dowling
Address : 4391 Dorchester Road suite 180
City : North Charleston
State : SC
Zip : 29405
Phone : 843-276-8703
Email : info@gullahroots.life