Q 1.    Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans:    We serve mid-size and smaller businesses from Boardroom to Courtroom, with a combination of modern flare and time-tested foundations, of legal acumen and business experience.  Most of our clients are on the First Coast, but we represent companies far and wide that have business interest in Florida.

Q 2.    What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans:    I noticed that the law firms in downtown towers did a great job, but focused more on large companies.  They were not always as efficient with mid-size or smaller companies.  I felt those clients were underserved and I open the Roth Law Firm to help remedy this.

Q 3.    What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans:    Every business is different.  There is no magic wand and no three skills an entrepreneur must have, any more than there are any they’ll never need.

Q 4.    How many hours do you work a day on average?

Ans:    Ten or more

Q 5.    To what do you most attribute your success?

Ans:    Doing a good job for my clients.  It’s pretty basic but it always comes back to that.  If you’re honest, and do quality work, and work like mad, success will follow.

Q 6.    Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans:    We will be serving mid-size and smaller businesses from Boardroom to Courtroom, with a combination of modern flare and time-tested foundations, of legal acumen and business experience. Oh, I said that already? Well it better still be true.  I may have a bigger firm by then, but I will not lose sight of what we’re doing here.

Q 7.    Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans:    Corning Glass made the glass for Thomas Edison’s light bulb. Today it makes screens for smart phones.  Now that’s keeping up with the times.

Q 8.    How important have good employees been to your success?

Ans:    Critical but that’s a bad question in a sense.  Good employees will thrive in a good environment created in part by management.  There is no us against them, no barrier between founders and employees, or anything of the sort.

Q 9.    What motivates you?

Ans:    Law with a capital L.  I still believe in it.

Q 10.    How do you generate new ideas?

Ans:    By being curious.  Ideas can come from the most unexpected of places.

Q 11.    How do you define success?

Ans:    When a client is better off for having walked through our doors.

Q 12.    What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans:    Being able to decide how to best help my clients without being handcuffed by the “that’s how it’s always been done”crowd.

Q 13.    What has been your most satisfying moment in business?

Ans:    Having a client tell me that they can actually understand the whole contract I wrote.  It was the first time in their business they understood everything in the contract.

Q 14.    If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans:    Unless you have a crystal ball to tell me where I’d be today had I done this or that differently, I have to answer, nothing.  Why ruin a good thing?

Q 15.    If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans:    Chief Justice Marshall, who lead the U.S. Supreme Court from 1801 to 1835.  He made the Court into what it is today.  How would he look at our modern jurisprudence?

Q 16.    Who has been your greatest inspiration?

Ans:    My grandfather, a judge himself.  He was most admired for always making sure everyone had a fair hearing.  As an attorney, I do all I can to make sure my clients get that very same thing from our Bench.

Q 17.    How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans:    You cannot prevent all mistakes.  Try and catch them early, don’t play the blame game, and go about fixing them.  They can pretty much all be fixed.

Q 18.    What makes you happy?

Ans:    My wife. Corny, perhaps, but true every day.

Q 19.    What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans:    Dedication to the business means letting go of other things.  Three-day weekends have replaced real vacations.  Things like that.

Company Detail :

Company        : Roth Law Firm
Address          : 6100 Greenland Rd, Suite 604
City                : Jacksonville
State               : FL
Zip                 : 32258
Phone             : 904-595-7900
Fax                 : 904-373-5626
Email             : info@rothlawfirm.net