Q 1.Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Lunar IT Solutions is a full scale Digital Marketing Agency specializing in custom Web Design, Web Development, Custom WordPress Themes, Custom Joomla Themes, SEO, SEM, Pay Per Click Management, Press Release Distribution, Brand Design, and Mobile Apps Design and Development. We are a passionate team of IT Professionals who love design and coding and take pride in our work. Mobile Optimized, Search Engine Optimized, pixel-perfect and stunning designs through which helping our clients gain more customers and increase revenues and profits precisely are our valued goals in all of our Web Development Projects.

Q 2.Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I am an experienced Business Coach and Consultant with a strong command of Business Analysis, Project Management, Software Development, Web Design, UI Design, Internet Marketing and SEO techniques. I have over 20 years of professional experience in this area and credit my creativity and detail-oriented approach that helps me quickly assemble research data into actionable plans for success. I am proficient in all aspects of Project Management analytics, CRM software, Business Development and Software Development Lifecycle.

I have an innate ability to manage diverse teams to accomplish results. My personal experiences and extensive travel abroad have given me a deep appreciation of people and their aspirations. This has helped me to connect with people sincerely and become the catalyst to getting them to realize their potential and become committed team members in every project, no matter how difficult.

My experience has afforded me the opportunity to lead a successful company managing key data components for operational and sales forecasting information to help high-profile client companies execute new eCommerce and order fulfillment platforms. I am a results-driven solution consultant with a vibrant, engaging personality and I enjoy promoting positive interaction with everyone I meet.

I have obtained my Master’s level degree in Business Administration, MBA with the specialization in Project Management at the American InterContinental University. It has been my goal all along in my career to continue educating myself to keep up with the new technology and business trends to assist business partners with a greater level of sales and management support.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: I caught the entrepreneurial bug at the age of 16. With my friend’s help who was a very talented musician and a guitar player and with the help of some other friends who owned Programmable Synthesizer Keyboards at the time, I gathered a few more local musicians and through further networking met up with some seasoned vocalists and musicians to launch a musical concert. After 3 months of rehearsals, I began selling tickets for the show and within a few days the show was sold out. As a 16 year old young man I made my first few thousands which boosted my confidence to not only pursuit the career in the field music but also helped to improve my confidence in seeking higher education in the field of IT and Business Management in the later years.

I made a lot of mistakes early on and also experienced a lot of success. My willingness to take risks and my entrepreneurial aptitude kept me going through the ups and the downs. Upon completing one of my under grad degrees in the field of Information Technology, I have decided to start an IT Services company in 1997. But, I felt there was something special about the web development industry. For example, but not limited, very low overhead to start the business, I did not need an office, I did not need to learn any hard-core coding, I could have a flexible schedule, the demand of it in the market was quite high, margins were decent, competitors were falling behind, I could scale my business while growing it, education was readily available, and most importantly, creating website for various types of businesses could open doors to several new opportunities. Therefore, I shifted the direction of the business model to focus on web services only in the year 2003.

Q 4.What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: 1. Take advantage of an environment for heroes like you to emerge.
2. Confusion is a choice.
3. Choose to be amazing, extreme, disciplined, giving & HUMAN!

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: 1. Focus
2. Focus
3. Focus

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: As Mark Twain once said, “Find a job you enjoy doing, and you will never have to work a day in your life”, ( Mark Twain). That being said, I enjoy creating and help improving fellow business men and women’s businesses thus their lives so much that I never count the hours. I am grateful that I have a very flexible schedule already so no matter how much time I spend serving my clients through my business, I still have a fulfilling life.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: I attribute my success to my ability to focus, my positive mindset, attitude, and unshakable determination.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: I strictly market my business online through SEO, Facebook Marketing, Social Media Presences, PPC, CPC, Word of Mouth Referrals, etc.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans: Lunar Business Solutions LLC is a debt free company.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: By setting clear goals and staying the course. So long as one can stay the course with focus; cybernetics ensures undeniable success! [Meaning, never give up.]

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: I plan to scale my for profit businesses to fully automate them so I can focus on helping and growing the charity organizations I like to support.

Q 12.Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: I support and admire every company that contributes in strengthening and growing our local economy, such as, local small to medium sized business that are owned by a single or a group of entrepreneurs.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: A company’s best asset is its staff; great staff makes a great company. A successful business starts with good employees who then attract good customers, not the other way around.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: Becoming an entrepreneur demands fortitude. There are obstacles in life and business to overcome and naysayers to ignore. Successful entrepreneurs must be persistent – it’s practically required. Therefore, “giving up” is no longer an option in my mind.

Q 15. What motivates you?

Ans: Setting goals then achieving them; not so much the outcome alone but the exciting process of it is what keeps me motivated.

Q 16. What are your ideals?

Ans: I feel each human being is capable of achieving wealth and success so long as they desire it sincerely. My purpose in life is to serve and assist those who sincerely desire growth in their lives and businesses in order to achieve the success they are entitled to.

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: I am usually inspired by new ideas through keeping an eye on new trends and advancing technologies. I frequently remind myself of two basic principles that I am most convinced with, 1. What is the opportunity? (There is an opportunity in every failure/obstacle) 2. What is the demand so I can supply it?(Supply and Demand).

Q 18. How do you define success?

Ans: I define success as living a life of my true purpose by positively impacting other people’s lives through inspiring and uplifting them to help them create mindsets thus actions that they may not have considered before.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: 1. Learning about my audience
2. Networking
3. Frequently research my industry
4. Joining industry groups
5. Acknowledging; there is no box! (Creative thinking, innovative thinking)
6. Being socially responsible
7. Being active on Social Media
8. Offering incentives
9. Showcase my expertise by blogging, publishing eBooks, and participating in industry group discussions and forums.
10. Asking for referrals

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: I am grateful for several perks of being an entrepreneur but Flexible schedule is one of the most helpful one.

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: When I see a new website we just designed and marketed on the Internet begins generating thousands of dollars of income through their website and the client contacts us to thank us for our service by calling or reviewing our company on Google+ or Facebook with 5 stars.

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Entrepreneurs focus on and strive to improve their skills continuously while employees usually focus on improving their weaknesses.

Q 23. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans: I have concluded in life that we must treat others in the way we like to be treated in order to live happily and peacefully. I like to empower my staff with knowledge and tools that are most important for them to succeed in performing their assigned duties most efficiently. This type of a resilient organizational culture is what keeps us flexible enough to adapt quickly to external market shifts yet steadfastly focus on and align to a suitable strategy.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Grateful.

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: I would start using OPM, other people’s money and in a much larger amount because it is faster to turn a million into a billion than a thousand into a million.

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: My flexible schedule has afforded me the ability to make myself available to my family and to be able to help them in times of need.

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: By knowing that fear is not real. And, if I ever realize any influence of a fear in my actions or thoughts, I immediately confront it.

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans: I am grateful that there is not much for me to decide in this regard, my business is a Digital Marketing Agency and the website resides on the World Wide Web.

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Yes! The key to success in business is not so much the hard work but working hard to shift and improve one’s mindset.

Q 30. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: I would talk to Nikola Tesla and thank him for all his intellectual contributions and futuristic/innovative forward thinking. Had Tesla not contributed early on to the design of the Alternating Current, we would not have been enjoying the virtual wonders of the World Wide Web today.

Q 31.Who has been your greatest inspiration?

Ans: Children. Children’s minds are pure, they are not as programmed as the adults. Hence, they do not have so many fears as the adults accumulate throughout their lives and become programmed with so many of them. Children hence, usually act fearlessly in order to gain access to things they desire. And, if they do not succeed in their effort, they continue without quitting until either they achieve what it is they were after or become interrupted by an adult.

By watching them, I keep myself reminded of the fact that quitting in life is never an option. The approach to achieve a specific goal in life can be modified or re strategized but persistence and focus are essential to hitting a home run.

Q 32.What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: I try to read and listen to audio books by most of the accomplished authors in the self-help category. However, I also enjoy reading books about Sales and Marketing, Quantum Physics, Health and Wellness, and World History.

Q 33. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: I am grateful for every mistake I have made in life as each one has taught me a great lesson which has helped me with my personal growth as a human being and a businessman.

Q 34. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: 1. I feel that there is nothing in life and business which is Good or Bad by default. What may work for me in a certain situation may not work in another and may not work for someone else in the same situation. Therefore, I feel that we should always try to act and do things that are reasonable. Being reasonable is not difficult, as a matter of fact it is quite easy. For example, if a potential customer calls me and says she needs to generate leads for her business, a reasonable action will be for me to share with her information about our various lead generation options but if I begin talking about a mobile app for her business with her – that will be unreasonable.
Mitigate risks by always try to be reasonable.
2. Another reasonable thing to do to mitigate risks and or to exercise damage control is to document each lesson learned during every project and upon completion of it, not doing so will be very unreasonable. Documenting lessons learned during a project helps accumulating a database of possible errors and their solutions so they can be helpful in avoiding those same mistakes in the next project.

Q 35. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans: I love spending time with my children and finding ways to help them develop positive mindset and attitude to live happy and fulfilling lives.

Q 36. What makes you happy?

Ans: Happiness is a personal choice and I choose to be happy.

Q 37. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: I have had some years in the past where the following quote adequately sums it all up,
“Entrepreneurs are willing to work 80 hours per week for $50,000 per year to avoid working 40 hours per week for $100,000 per year”. – Gordon Miller

Q 38. If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: I feel you have asked very helpful questions to get me ready to answer any magazine or TV interviewers. So, bring them on; I am ready.

Company Detail:

Company : Lunarit Solutions
Address : 1594 W Swisher
City : Tucson
State : AZ
Zip : 85746
Phone : 520-955-8767