13925962_1077278322327259_2210507267448460845_o

Q 1.    Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located andif you have offices in multiple locations/ cities.

Ans:    Florida eye specialists a multi speciality eye surgery practice with multiple locations throughout jacksonville FL. We provide a full range of eye care from basic examinations to complex eye surgery.

Q 2.    Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans:    We are composed of all fellowship trained Ophthalmologists that are board certified. Each doctor brings a wealth of knowledge coming from various academic backgrounds.

Q 3.    What inspired you to be part of this businessventure? How did the idea for your business come about?

Ans:    The ability to truly provide excellence in eye care brought all of us together. We are truly patient focused and strive to provide the best care possible.

Q 4.    What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans:    1) patients first 2) work hard 3) be available

Q 5.    What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans:    1) don’t be afraid to take risks2) be willing to work hard3) don’t give up

Q 6.    How many hours do you work a day on average?

Ans:    A typical work day is usually 8-10 hours but we always have doctors available at all hours.

Q 7.    To what do you most attribute your success?

Ans:    Delivering excellent patient care and having good outcomes.

Q 8.    What has been your most successful form of marketing?

Ans:    Personally meeting referring doctors; community events; and educational events. The most successful has been word of mouth.

Q 9.    What is the best way to achieve long-term success?

Ans:    Stay focused and work hard.

Q 10.    Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans:    A premier ophthalmic clinic with more locations and more doctors.

Q 11.    Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans:    Google has done tremendous things and delivers an excellent product. With extremely happy and loyal employees with a customer first attitude.

Q 12.    How important have good employees been to your success?

Ans:    Employees are an extension of the physicians and we work together as a team to provide the best care.

Q 13.    How long do you stick with an idea before giving up?

Ans:    It is important not to give up and view ideas from multiple angles to maximize the ability to have success.

Q 14.    What motivates you?

Ans:    Patients and their happiness. To provide the gift of sight is truly a privilege and something we enjoy.

Q 15.    What are your ideals?

Ans:    Hard work; integrity; and honesty.

Q 16.    How do you generate new ideas?

Ans:    Having a group allows us to get input from one another and generate new ideas. Attending conferences and hiring consultants has also helped mold our
practice.

Q 17.    How do you define success?

Ans:    I believe we can not define success but our outcomes and patients define it for us.

Q 18.    How do you build a successful customer base?

Ans:    We continue to grow by providing great customer service; having good outcomes; and being empathetic.

Q 19.    What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans:    The ability to mold and grow our practice to provide the best patient care is extremely satisfy.

Q 20.    What has been y

our most satisfying moment in business?

Ans:    One of the most pivotal points in our practice is when we merged three different practices to form one with the common goal of excelling in eye care.

Q 21.    How did you establish this tone and why did you institute this particular type of culture?

Ans:    Patients drive our culture and it is seen from the moment a patient calls; checks in; sees a technician and schedules surgery. We have some of the most loyal and knowledgeable staff in the city and are very proud of them. I believe their culture is a reflection of our practice and our doctors.

Q 22.    In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans:    Amazing.

Q 23.    If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans:    I would not be as afraid to take risks and invest in myself and the future.

Q 24.    How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans:    It has been great. Family is important and has bolstered me and encouraged me to continue pushing forward.

Q 25.    What is your greatest fear, and how doyou manage fear?

Ans:    Failure is always a fear but I realize it is only if I allow myself to fail.

Q 26.    How did you decide on the location for your business?

Ans:    Our practice has locations all throughout north east Florida to provide the most convenient locations.

Q 27.    Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans:    Success is different for each individual but it always comes from within.

Q 28.    What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans:    We are always learning as a practice and look for ways to do things better.

Q 29.    How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans:    You can never prevent mistakes but it’s more important to learn from them and improve.

Q 30.    What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans:    We all enjoy various hobbies from running to hockey to spending time with Family.

Q 31.    What makes you happy?

Ans:    Taking care of patients and seeing them smile. Most importantly, having great vision.

Q 32.    What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans:    The successes have been worth the sacrifices. We do compromise our time to take care of patients but it is well worth it.

Contact Detail :

Company : Florida Eye Specialists
Address    : 11512 Lake Mead Ave, #534
City          : Jacksonville
State         : FL
Zip           : 32256
Phone      : 904-642-2222
Fax          : 904-564-4113
Email      : info@floridaeyespecialists.com

Save