thumb.php

Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: Transitions Resource, LLC was founded in 2010 as a Divorce Consumer Advocacy organization. Our mission is to provide resources and services to individuals to minimize the financial and emotional impact of divorce. We published a comprehensive Transitions Divorce Prep Workbook, available on Amazon.com that guides one how to prepare for divorce prior to securing an Attorney. This easy to follow step-by-step workbook shows how to reduce unnecessary professional fees and ensure an efficient and effective outcome for the family. We also have 3 Family Divorce Mediation Centers in the metropolitan Atlanta area, located in Alpharetta, Buckhead and Roswell. These centers offer low-cost full divorce services to families. A team of professionals including a CPA Financial Planner, a Mediator and Two Attorneys to represent both spouses guides each family through the complete settlement process.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: Kelley Linn, Publisher, Educator, Managing Partner Family Divorce Mediation Centers, earned her Bachelor of Science in Journalism from Radford University.  She has written and published internal procedural manuals for Fortune 500 companies and Non-Profit Charities. After experiencing a very costly and wounding 25 month divorce process, she recognized the need for an instructional manual for families on how to avoid the costly pitfalls many families experience through divorce. She created Transitions Resource, LLC, a Divorce Consumer Advocacy committed to reducing the wounding of divorce. She compiled and published Transitions-A Divorce Prep Workbook  (Amazon.com) that guides the family on how to prepare prior to engaging in the legal divorce process. From 2010 through 2014 her organization offered an accredited 19 Core Continuing Education Series called Advanced Family Divorce Therapy to the Therapy industry. This educational content is now available in their latest publication Family Divorce Therapy 101-A Clinicians Guide to Best Practices in Treating Families pre/during/post Divorce to bring knowledge from seasoned divorce specialists to practitioners to share clinical techniques on how to treat divorcing clients. She has also published Transitions Resource Recover/Discover Workbook and Transitions Resource Recover/Discover in God’s Word Workbook, (Amazon.com) which are structured 14 session therapy guidebooks used in private session or group therapy. These incorporate concepts of processing introduced in Dr. Jessica Blalock, Ph.D.’s Discover Yourself- A Personal Development Workbook. Her current role includes managing multiple Family Divorce Mediation Centers in Atlanta to help reform the method of divorce to a more family-friendly process to minimize the conflict and cost and enhance post divorce co-parenting relations.

Q 3. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: 1) Identify a need that is currently not being met with existing businesses
2) Form an advisory team of experts to give input to develop the product and identify key target market based on their experience and wisdom   in the field
3) Make sure your product is designed to serve the improvement of humanity

Q 4. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: 1) Sales and marketing savvy with a keen sense of identifying networking/referral  opportunities
2) Vision for long term growth of product
3) Understanding of how your product can help other entrepreneurs achieve their goals as well

Q 5. How many hours do you work a day on average?

Ans: 6-8

Q 6. To what do you most attribute your success?

Ans: My passion for serving others

Q 7. What has been your most successful form of marketing?

Ans: Social media and professional organizations in my field

Q 8. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it?

Ans: Self funded from product sales

Q 9. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: Serve others with your product and it will sell itself, and additional product ideas will grow from it

Q 10.Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: Managing Mediation Centers all across the country

Q 11.Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: Richard Branson’s Virgin Group

Q 12.How important have good employees been to your success?

Ans: Don’t have employees

Q 13.How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: Once I get an idea, I never give it up. Some take a few weeks to develop, some take up to a year, but I always take them to market. Our overhead and costs to develop are nominal.

Q 14.What motivates you?

Ans: The impact our products are making on families that dramatically reduces the costs and emotional impact of divorce. The minimizing of wounding. The continual testimonials from former clients that our products and services are very much appreciated is the most rewarding/motivating factor of all.

Q 15.What are your ideals?

Ans: Serve others first, and you will be rewarded tenfold

Q 16.How do you generate new ideas?

Ans: They come to me through focused meditation

Q 17.How do you define success?

Ans: Through positive client testimonials

Q 18.How do you build a successful customer base?

Ans: Networking and social media

Q 19.What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: Freedom of work schedule

Q 20.What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Receiving praise from very seasoned professionals in my industry

Q 21.What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Entrepreneurs are risk takers, willing to work on “commission only” to get their idea to market

Q 22.If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: Not a thing!

Q 23.How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: It sets a great example to my kids that anything is possible if you stick to it.

Q 24.What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: I don’t believe in fear, fear is a man-made concept, sometimes I have doubt an idea would be successful, and I explore whether that doubt is valid by having focus groups on exploring a concept with my team of seasoned professionals

Q 25.How did you decide on the location for your business?

Ans: Just wanted the multiple centers to be conveniently located all over Atlanta

Q 26.Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: Not really

Q 27.If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: Maybe Thomas Jefferson, because he was such a visionary and accomplished so much in his lifetime

Q 28.Who has been your greatest inspiration?

Ans: Maybe Oprah Winfrey

Q 29.What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans: The 4 Agreements

Q 30.What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: Occasionally getting side-tracked with helping others grow their own businesses which resulted in temporarily neglecting my own

Q 31.How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: Mistakes are all learning opportunities so I don’t really beat myself up over that. Regarding damage control..I take responsibility for my part in it, apologize to those it affected and commit to them that a resolution that’s a win/win for all involved will be found

Q 32.What are your hobbies?

Ans: What do you do in your non-work time? Read, meditate, explore spiritual growth concepts and cultural arts

Q 33.What makes you happy?

Ans: Laughter and music

Q 34.What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: Initial financial investments, not pay myself until the concept produces a profit, give my time away

Q 35.If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: What keeps you resilient through tough times? A: My enduring faith in a higher power, something bigger than “self” that opens doors to your success

 

Company : Divorce Mediation Center
First Name: Kelley Linn
Last Name: Linn
Address: 23 Lenox Point
City: Atlanta
State: GA
Zip Code: 30324
Tel No: 678-389-1616
E-mail Id: info@DivorceMediationCenter.org
Office Timings: BY APPOINTMENT ONLY ( Monday to Friday : 8:00 AM – 5:00 PM )

Facebook : https://www.facebook.com/TransitionsResource.org

Twitter     : https://twitter.com/DivorceWorkbook