Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans. I am a physician that specialized in acute and chronic pain treatment. We are located in Louisville, KY. We have recently added Regenerative Medicine to our existing practice since learning of the natural benefits of stem cells to quickly remove inflammation and heal damaged tissue.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans. See CV or website www.bluegrasspain.com

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans. My personal struggle with chronic pain. Regenerative Medicine and stem cell therapy is the future of medicine. It is a natural way of allowing the body to heal itself. It complements the current treatments that are available for treating pain in our practice and the research is very compelling and promising for our patients.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans. Be passionate about what you want to do, help others and don’t give up.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans. Education, experience and training

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans. A lot! If I’m not treating patients then I am reading, researching and learning what is available to help my patients.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans. My compassion for others, specifically my patients and my desire to give patients the quality of life that allows them to have successful relationships with minimal pain

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans. Word of mouth has been the most successful form of marketing. If you treat people with compassion and great care they appreciate it and tell others about you. That is the best marketing available.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it? How did you obtain investors for your venture?

Ans. SKIP

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans. Commitment, determination and accepting failure as a chance to make adjustments

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans. Growing, striving, innovating and staying on the cutting edge of medicine

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans. SKIP

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans. INVALUABLE. I strive to employ the best people I can find that truly care about others and have a desire to help others.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans. Never give up, just adjust

Q 15. What motivates you?

Ans. Providing excellent care that positively impacts relationships

Q 16. What are your ideals?

Ans. Love for fellow man, selflessness, commitment

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans. Read, research, talking with experts

Q 18. How do you define success?

Ans. Positive feedback from patients and family members

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans. Quality care, compassion and efficiency in everything I do.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans. Overcoming challenges

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans. Watching an idea come to fruition

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans. Willingness to take risks and a willingness to fail

Q 23. What kind of culture exists in your organization? How did you establish this tone and why did you institute this culture?

Ans. Patient-centric

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans. Satisfying

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans. Nothing. I’m very satisfied with how far the business has come and what the future holds for us.

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans. Yes. It is important to learn to balance work life and family life. Family support is invaluable when owning your own practice

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans. Failing. Prayer and faith is how I manage

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans. I chose to start in the heart of the medical community that I felt was most convenient for patients to get to.

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans. Hard work and a great team to implement the vision

Q 30. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans. Warren Buffet to learn about staying the course and working in the field of what you know

Q 31. Who has been your greatest inspiration?

Ans. My daughter

Q 32. What book has inspired you the most? (OR what is your favorite book?)

Ans. The Art of War

Q 33. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans. Trusting too many people and over-relying on people without giving proper oversight

Q 34. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans. Identifying a mistake or problem early and working on an action plan to fix it

Q 35. What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans. Read and spend time with my daughter and family

Q 36. What makes you happy?

Ans. Seeing other people happy

Q 37. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans. Relationships, time away from family and financial sacrifices

Q 38. If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans. Why do you want to be an entrepreneur and how do you define success?

 

Company : Bluegrass Regenerative Medicine, PLLC
Address : 10241 Champion Farms Drive
City : Louisville
State : KY
Zip : 40241
Phone : 844-379-9939
Email : cnelson@bluegrasspain.com
Website : http://www.bluegrassregenerative.com

Save