Q 1. Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans: We are a referral service to help people who suffer from addiction and alcoholism to find help unique to their particular situation. We are associated with physicians and treatment facilities throughout the USA, including California and Florida.

Q 2. Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans: I am the founder of therehab.com. I am a physician in South Florida. I have been in practice since 1999 and I have been treating patients with addiction since 2006. I also have extensive experience in the use of technology and software in medicine. I have contributed useful medical software to the open source community which is in use in medical facilities around the world. I believe that it is important to keep an open mind and see each individual patient as a unique human being with needs that should be customized to their particular situation. My organization maintains and builds a database of treatment programs and physicians throughout the US that can provide a multitude of forms of treatment to patients.

Q 3. What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans: This business is the logical extension of my current medical practice. With the success of the content marketing campaign I have built for my practice, I have found myself advising and counseling people from cities everywhere. Many are out of the area of my local medical practice and there are also many who will benefit from treatment that I do not provide in my office. My goal is to advise people to seek what will work best for them regardless of the limits of my own medical practice.

Q 4. What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans: Follow your dreams. Never give up. Surround yourself with smart, hardworking people.

Q 5. What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans: Persistence, Empathy, Dedication.

Q 6. How many hours do you work a day on average?

Ans: I never stop working when it comes to working on projects that I love.

Q 7. To what do you most attribute your success?

Ans: I do work that I believe in and that I find to be spiritually rewarding in that I am able to help people.

Q 8. How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans: Content marketing has worked best for me. I enjoy writing about topics that describe my approach to helping patients to allow for readers to find me and learn about how I can help them.

Q 9. Where did your organizations funding/capital come from and how did you go about getting it?

Ans: My medical practice funds my work relating to this project, therehab.com.

Q 10. What is the best way to achieve long-term success?

Ans: The best way to achieve long-term success is to achieve short term success towards your goals every day.

Q 11. Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?

Ans: I see myself continuing to help people who are trying to quit drugs and alcohol. My goal is to continue to help them to find answers to help them on the path to recovery.

Q 12. Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans: I admire Google in making the world’s information more easily accessible.

Q 13. How important have good employees been to your success?

Ans: Having intelligent, creative and hardworking employees is essential.

Q 14. How long do you stick with an idea before giving up?

Ans: I don’t give up on ideas that are a part of my core beliefs.

Q 15. What motivates you?

Ans: Helping people motivates me

Q 16. What are your ideals?

Ans: My ideals include matching people with successful solutions.

Q 17. How do you generate new ideas?

Ans: I meditate and write and take long walks through nature.

Q 18. How do you define success?

Ans: Being able to help people to solve their problems defines success for me.

Q 19. How do you build a successful customer base?

Ans: When I help a customer, they are more likely to recommend my services to others.

Q 20. What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans: My favorite aspect is the freedom to follow my dreams.

Q 21. What has been your most satisfying moment in business?

Ans: Seeing people getting better and improving their lives is most satisfying.

Q 22. What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans: Those who work for others are building on the dream of someone else.

Q 23. What kind of culture exists in your organization?

Ans: Our culture is one of spiritual motivation. We help people because we believe strongly in our work. Our cause has brought together like minded people who are determined to help those in need.

Q 24. In one word, characterize your life as an entrepreneur.

Ans: Freedom

Q 25. If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans: I would not do anything different. Every one of my experiences has added something positive to my current work.

Q 26. How has being an entrepreneur affected your family life?

Ans: I am able to spend more time with my family.

Q 27. What is your greatest fear, and how do you manage fear?

Ans: I have a fear of speaking in front of large groups of people. I manage it by focusing on one person in the audience who is engaged and speaking to that one person.

Q 28. How did you decide on the location for your business?

Ans: The location to this particular business is not relevant in the sense that I am able to help people anywhere, from anywhere.

Q 29. Do you believe there is some sort of pattern or formula to becoming a successful entrepreneur?

Ans: I believe it is easier than people think. It starts by having a dream and following it persistently.

Q 30. If you could talk to one person from history, who would it be and why?

Ans: I would talk to Steve Jobs about his ideas on the topic of focus in life and business.

Q 31. Who has been your greatest inspiration?

Ans: I have been taught in my medical education by doctors who have been incredibly inspirational examples.

Q 32. What book has inspired you the most?

Ans: The Untethered Soul by Michael Singer has inspired me the most.

Q 33. What are some of the biggest mistakes you’ve made?

Ans: My biggest mistake was to delay my current writing career for so long. I have found writing to be a powerful way to carry the message of recovery to my patients and a larger audience.

Q 34. How can you prevent mistakes or do damage control?

Ans: Preventing mistakes is not always the best answer. Sometimes we learn the most from our mistakes.

Q 35. What are your hobbies?

Ans: I enjoy reading, writing and music. I enjoy Science Fiction literature.

Q 36. What makes you happy?

Ans: Helping someone to make a positive change in their lives makes me happy.

Q 37. What sacrifices have you had to make to be a successful entrepreneur?

Ans: I have had to sacrifice the security of benefits and a regular paycheck.

Q 38. If you were conducting this interview, what question would you ask?

Ans: I would build a community center with a library, meeting places, a cafe and information consultants and therapists to help people to learn more about solutions to mental health issues for themselves and for loved ones.

 

Company Detail:

 

Company Name : The Rehab