• mainimage

Q 1.    Kindly give our readers an introduction to your business. Please include what your business is all about, in which city you are located and if you have offices in multiple locations/ cities.

Ans:    Searching for a moving company can be exhausting. First you try to understand which companies that pop up in your Google search are real companies, which are brokers and which are not even located in your area and may add higher travel fees to the cost.
Then frustration builds up when you start looking at reviews and you realize that everything got manipulated – the good ones were faked by the company and the bad ones were faked by the competition. now imagine that you also need to find storage and you have to go through this stressful and uncertain procedure again.
What we do in www.nynjmovers.com is to screen the companies in advance, make sure that they are all legit , insured and licensed.
All is left for the client to do is to fill out a short form – submit – and bang! Companies are coming to you instead of the other way around.
We operate in the New York metro area and that covers New York city in full as well as new Jersey, Connecticut, upstate New York long island and even the eastern parts of Pennsylvania.

Q 2.    Kindly give us a brief description about yourself (it should include your brief educational or entrepreneurial background and list some of your major achievements).

Ans:    Im Ronnie T. the founder of www.nynjmovers.com . I have 15 years of experience in management and development of moving systems and freight forwarding. Worked at senior managerial positions and as a consultant for major players in the industry.

Q 3.    What inspired you to (start a new business venture) or (to make significant changes in an existing business)? How did the idea for your business come about?

Ans:    When i realized how many doubtfully-legit 2 man and a van companies try to make a quick buck and on the way give a really bad name to the industry and a nightmare experience to clients i thought to myself how easy and stress free it will be if a client can just type his request knowing that he is in good hands and will immediately be approached by local – previously checked companies, and then you go back to deal with your owns stuff – case closed – mission accomplishes – no stress or uncertainty. How more simple can it be?

Q 4.    What three pieces of advice would you give to budding entrepreneurs?

Ans:    It’s hard to avoid of falling into cliché’s here.  Things that may work for one won’t necessarily be working for another. if i have to bring up things that i usually live by I’d say that you shouldn’t let money lead you – money comes only if you are more eager to see your idea reaching its goals. Many times i have to remind myself that “If there is a will there is a way” It’s definitely a cliché but i believe in it and I’d recommend others to live by it, if you really want things to happen you’ll find a way around any obstacle. And lastly I’d say that if you understand what are the weaknesses of your project , you can get things right. It’s tempting to think why your idea is so great, in reality most of us are trying to repress the reasons to why it may fail and we are not preparing defence against that.

Q 5.    What would you say are the top three skills needed to be a successful entrepreneur?

Ans:    Believe in what you do x 3.

Q 6.    How many hours do you work a day on average?

Ans:    Around the clock , when i’m not physically working on it , im thinking about it.

Q 7.    How do you go about marketing your business? What has been your most successful form of marketing?

Ans:    Word to mouth is the best method by far and it’s totally free! You just need to do a good job and then people talk.

Q 8.    What is the best way to achieve long-term success?

Ans:    The answer is simple, don’t try to get to the top too quick. Everything should be built up layer by layer from the ground up, it’s slow, and it takes lots of patience and nerves. You can compare it to a tree, it takes it years to grow but then it gets so firm and stays up for decades.
Where you see yourself and your business in 5 – 10 years?
Its hard to tell, the world of business and technology is very dynamic, i believe that the advanced system behind www.nynjmovers.com has the potential to offer solutions to other states and beyond.

Q 9.    Excluding yours, what company or business do you admire the most?

Ans:    I admire companies that invent simple solution  that changes our day to day life , if i had to name one , it would be  “Waze”. 10 years back who would have thought that you’ll have eyes ahead of you that will change your route when traffic builds up  in real time.

Q 10.    What is your favorite aspect of being an entrepreneur?

Ans:    The ability to turn an idea that was stuck in your head when you woke up this morning into something that makes a difference in people’s lives.

Q 11.    What has been your most satisfying moment in business?

Ans:    There are way too many, creating a system that never existed before to ship long distance shipments by rail instead of by trucks was a great joy as it reduced the cost that companies and consumers had to pay. Another satisfying process was to help companies come out of a very negative image online and F ratings everywhere all the way up to being a 5 star company by handling customer relation right and online media the right way.

Q 12.    What do you feel is the major difference between entrepreneurs and those who work for someone else?

Ans:    Only Cylinders won’t get an engine to work, the screws and bolts are no less important.

Q 13.    If you had the chance to start your career over again, what would you do differently?

Ans:    I’d probably become a rock star or an athlete but it’s already too late for both.

Q 14.    Who has been your greatest inspiration?

Ans:    Its hard to name one, You get inspired by many things along the way , it doesn’t necessarily have to be historical figurines that left their mark on you , it can be music by Pink Floyd that taught me that the secret of true greatness is simplicity, also my first boss when i was 17 that taught me how to be resilient and many other small things that i came across.

Q 15.    What are your hobbies? What do you do in your non-work time?

Ans:    Listening to loud music is a great way to brush the brain cells and get them ready for another session of thinking.

Q 16.    What makes you happy?

Ans:    Family and Success each in its own way.

Company Detail :

Company : NY NJ MOVERS
Contact    : RONNIE TENAMI
Web Site  :  http://www.nynjmovers.com/

Save

Save

Save